Antena 3 CNN Actualitate Director ANM: Vijelii puternice în următoarele ore în anumite regiuni. Cât mai durează valul de caniculă

Director ANM: Vijelii puternice în următoarele ore în anumite regiuni. Cât mai durează valul de caniculă

Directorul ANM Elena Mateescu a transmis la Antena 3 că în regiunile Crișana, Maramureș și, local, Banat, Transilvania și nordul Moldovei vor fi condiții de instabilitate termică accentuată de la ora 16 până mâine dimineață la ora două. Totodată, directorul ANM spune că valul de temperaturi caniculare va lua o pauză la jumătatea săptămânii viitoare.

Director ANM: Vijelii puternice în următoarele ore în anumite regiuni. Cât mai durează valul de caniculă
Sursa foto: Antena 3
de Adelina Miron    |    01 Aug 2021   •   17:05

”O vreme în continuare deosebit de călduroasă, caniculară și cu disconfort termic accentuat. La această oră înregistrăm 40 de grade Celsius la Bechet, 39 la Calafat, 38 la București. Vorbim de temperaturi măsurate în condiții standard, dar temperaturile resimțite sunt între 40 și 43 de grade Celsius. Vorbim de valori care în această zi vor fi cele mai ridicate în special în Muntenia, Oltenia, Banat, sudul Moldovei și sud-estul Transilvaniei.

În același timp trebuie să menționăm și condițiile de instabilitate termică accentuată de la ora 16 până mâine dimineață la ora două este posibil ca în Crișana, Maramureș și local în Banat, Transilvania și nordul Moldovei să consemnăm perioade de instabilitate atmosferică accentuată, cu vijelii puternice, cu rafale de peste 80-100 de km/h și nu în ultimul rând cantități de apă între 25, până la 30 de litri pe metru pătrat. Capitala este ferită de de instabilitate atmosferică accentuată, mai degrabă discutăm de  valori de temperaturi între 38 până la 40 de grade Celsius.

Pentru mâine am prelungit avertizarea meteorologică de cod portocaliu pentru Muntenia, cea mai mare parte a Olteniei și a Dobrogei, sudul Moldovei, acolo unde disconfortul termic va rămâne în continuare deosebit de accentuat. (...)

În prima jumătate a săptămânii viitoare este posibil să se caracterizeze prin același ecart al valorilor de 36-37 de grade.

După aceea, ne apropiem de normalul termic al acestei perioade pentru că este posibil să consemnăm valori care să se situeze în jurul a 30-34 de grade Celsius până în jurul datei de 8 august, după care din nou vorbim de valori care să atingă și să depășească pragul unei zile de caniculă.”, a transmis Elena Mateescu.
 

×
Subiecte în articol: vijelii canicula ANM Elena Mateescu
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close