Antena 3 CNN Actualitate DNA face recurs la eliberarea lui Babiuc. Fostul ministru al Apărării rămâne în detenţie până la judecarea recursului

DNA face recurs la eliberarea lui Babiuc. Fostul ministru al Apărării rămâne în detenţie până la judecarea recursului

DNA face recurs la eliberarea lui Babiuc. Fostul ministru al Apărării rămâne în detenţie până la judecarea recursului
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    23 Dec 2013   •   16:26

Victor Babiuc a ratat la limita să petreacă sărbătorile în libertate. Judecătoria Găeşti a decis joi eliberarea fostului ministru, iar DNA a făcut recurs abia în această seară. Dacă nu ar fi fost depus recursul, Babiuc ar fi fost eliberat mâine dimineaţă.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a făcut recurs, luni, la decizia Judecătoriei Găeşti de a-l elibera pe Victor Babiuc, astfel că acesta rămâne încarcerat până după judecarea recursului la Tribunalul Dâmboviţa.

Dosarul urmează să ajungă la Tribunalul Dâmboviţa, pentru soluţionarea contestaţiei. Babiuc va fi eliberat numai dacă Tribunalul Dâmboviţa va respinge recursul DNA.

Avocatul fostului ministru al Apărării Victor Babiuc a declarat anterior, tot luni, că acesta va fi eliberat din penitenciar marţi, după ce instanţa va transmite unităţii de detenţie, respectiv Penitenciarului Găeşti, decizia prin care s-a admis cererea de eliberare condiţionată.

Babiuc, aflat în detenţie din 21 mai, a fost condamnat la doi ani închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu MApN.

Judecătoria Găeşti a admis, în 19 decembrie, solicitarea de eliberare condiţionată formulată de Victor Babiuc.

Cererea a fost înaintată în condiţiile în care Babiuc are 75 de ani, iar Codul penal prevede ca bărbaţii condamnaţi în vârstă de cel puţin 60 de ani pot fi eliberaţi condiţionat după executarea unei treimi din durata pedepsei, în cazul în care au primit o pedeapsă de cel mult 10 ani.

În iulie, instanţa a decis că fostul ministru al Apărării poate executa pedeapsa în regim deschis.

Alături de Babiuc, în dosarul schimbului de terenuri au fost condamnaţi de instanţa supremă, în 20 mai, finanţatorul Stelei, Gigi Becali, şi fostul şef al Statului Major General Dumitru Cioflină.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close