Antena 3 CNN Actualitate DNA pune din nou sechestru pe averea lui Ghiţă

DNA pune din nou sechestru pe averea lui Ghiţă

DNA pune din nou sechestru pe averea lui Ghiţă
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    14 Iul 2015   •   13:04
Procurorii DNA au impus controlul judiciar pentru Sebastian Ghiţă în dosarul în care este acuzat că i-ar fi dat o casă drept şpagă lui Iulian Bădescu, fostul primar al Ploieştiului. 
 
Procurorii au instituit şi sechestru asupra unor bunuri imobile ce aparţin inculpaţilor Ghiţă Sebastian Aurelian şi Bădescu Iulian, până la concurenţa sumei de 3.533.600 lei. 

Sebastian Ghiţă ar putea fi din nou audiat în această cauză.
 
Potrivit procurorilor, Sebastian Ghiţă, deputat la data faptelor, este cercetat pentru dare de mită, instigare la abuz în serviciu şi spălare de bani.
 
Fostul primar din Ploieşti, Iulian Bădescu, este acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu având drept consecinţă obţinerea pentru altul a unui folos necuvenit.
 
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) spun că Primăria Ploieşti ar fi sponsorizat echipa de baschet Asesoft, controlată de Sebastian Ghiţă, cu suma de 1,5 milioane lei. În schimbul acestor bani, fostul primar ar fi primit o casă din partea lui Sebastian Ghiţă.
 
Acesta a spus, când a fost audiat, că "îi dă cu rest" în acest dosar, pentru că, susţine el, valoarea casei e cu puţin mai mică decât valoarea finanţării. 

×
Subiecte în articol: Sebastian Ghita sechestru Iulian Badescu
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close