DNA va cere arestarea deputatului PSD Ion Stan, cercetat pentru fapte de corupţie

de A.M.P    |    23 Noi 2012   •   16:16
DNA va cere arestarea deputatului PSD Ion Stan, cercetat pentru fapte de corupţie Foto: Agerpres
Cercetările care îl vizează pe deputatul Ion Stan, urmărit penal pentru trafic de influenţă, au fost extinse de către procurorii anticorupţie, potrivit cărora acesta a cerut şi a primit de la denunţător şi produse pentru campania electorală, în valoare de aproximativ 100.000 de euro, potrivit DNA, citat de Mediafax.

Stan, susţine DNA, l-a lăsat pe denunţător să creadă că are influenţă asupra unor funcţionari, respectiv primari ai unor localităţi din judeţul Dâmboviţa, pentru a determina încheierea unor contracte de către primării cu firme controlate direct sau indirect de către denunţător.
   
Potrivit DNA, lui Stan Ion i s-au adus la cunoştinţă, vineri, noile acuzaţii, în conformitate cu prevederile Codului de procedură penală.

DNA precizase anterior, joi, că deputatul a pretins, de la acelaşi denunţător, 130.000 de lei, din care a primit 60.000, în patru tranşe de câte 15.000 de lei. Banii au fost ceruţi pentru cheltuieli din campania electorală, Stan promiţând în schimb influenţă pentru obţinerea unor contracte, potrivit procurorilor.

În acelaşi dosar este urmărit penal şi şoferul deputatului, Florin Sarca, pentru complicitate la trafic de influenţă.

Potrivit unor surse, procurorii DNA vor cere arestarea preventivă a deputatului Ion Stan aflat sub urmărire penală.

Deputatul PSD Ion Stan a declarat, vineri, la ieşirea din sediul DNA, că va discuta luni cu colegii săi de partid despre dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă, el precizând că nu va demisiona din Parlament şi va continua campania electorală.

În vârstă de 57 de ani, Ion Stan este deputat de Dâmboviţa, aflat la al treilea mandat consecutiv în Legislativ.  El este vicepreşedinte al Comisiei parlamentare de control al activităţii SRI.

În 1996, Ion Stan a fost şi prefect al judeţului Dâmboviţa.

Din 1996 şi până în acest an Ion Stan a fost preşedintele Organizaţiei judeţene Dâmboviţa a PSD, iar în 1996 a fost chiar prefect al judeţului.

Anul acesta a fost înlocuit cu unanimitate de voturi la şefia PSD Dâmboviţa de Adrian Ţuţuianu. Totuşi, Ion Stan candidează din partea USL pentru un nou mandat de deputat într-un colegiu din Dâmboviţa, la alegerile din 9 decembrie.

Conform declaraţiei de avere din septembrie 2012, Ion Stan deţine şase terenuri intravilane, o casă de locuit în Târgovişte, o casă de vacanţă în Dâmboviţa şi un apartament în Constanţa. În 2012 şi-a cumpărat un autoturism Dacia Duster. Are 28.078,61 lei într-un cont bancar, despre care menţionează că sunt bani moşteniţi de soţia sa. El deţine acţiuni la SC Alimentara Târgovişte pentru care în anul 2011 a încasat dividende de 26.652 lei. De asemenea, în ultimul an fiscal, Ion Stan a încasat indemnizaţia de deputat de 61.956 lei, iar soţia sa a obţinut un salariu de 29.015 lei de la Casa de Asigurări de Sănătate Dâmboviţa.x close