Antena 3 CNN Actualitate Dr. Tudor Ciuhodaru, despre dosarul vaccinurilor din pandemie: "Este cel mai mare jaf din istoria medicală"

Dr. Tudor Ciuhodaru, despre dosarul vaccinurilor din pandemie: "Este cel mai mare jaf din istoria medicală"

Medicul Tudor Ciuhodaru a avut o intervenție la Antena 3 CNN unde a vorbit despre scandalul privitor la achiziția vaccinurilor din timpul pandemiei.

de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Dec 2023   •   22:49

"Eu am mai întrebat Comisia Europeană pentru a afla cine și cum a realizat achiziția vaccinurilor. România a avut un reprezentant în acest comitet, dar nu este de găsit acum, poate doar la Ministerul Sănătății. 

Mi se pare normal, dacă tot vorbim de transparență și despre achiziții, această persoană să fie nominalizată. Ar trebui să ni se spună și nouă cine este, cum a negociat și cum a realizat această achiziție. 

Nu trebuia să luam o cantitate de zece ori mai mare. Puteam să luăm o cantitate corectă la un preț rezonabil.

Citește și: Cine pe cine a turnat la DNA în scandalul de un miliard de euro al vaccinurilor

Vorbim despre cel mai mare jaf din istoria medicală. Îmi este greu să cred că orice ministrul al Sănătății, oricare ar fi fost el să nu știe despre aceste achiziții", a declarat medicul Tudor Ciuhodaru. 

Reamintim faptul că fostul premier Florin Cîţu şi foștii miniștri ai Sănătăţii, Vlad Voiculescu şi Ioana Mihăilă, sunt anchetați de DNA într-un dosar privind achiziția de vaccinuri din pandemie în valoare de un miliard de euro.

Pe de o parte, Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătăţii, a fost pus sub urmărire penală de DNA pentru abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave și pentru complicitate la abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave.

În ceea ce o privește pe Ioana Mihăilă, procurorii spun că aceasta fără niciun document care să ateste necesitatea achiziției și cu încălcarea dispozițiilor legale ar fi inițiat un memorandum, aprobat pe 13 mai 2021 de premierul de la acea vremea, Florin Cîțu, care a avut ca urmare tranzacționarea și ordonanțarea la plată a achiziției de 34.099.623 doze de vaccin Pfizer.

În schimb, Florin Cîțu este urmărit penal pentru două infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave, în dosarul vaccinurilor anti-Covid, şi care i-a indicat ca drept vinovați pe foștii miniștri ai Sănătăţii Voiculescu şi Mihăilă. 

×
Parteneri
Se apropie ciclonul! ANM: ”Atenție! Vor fi fenomene intense"
x close