Antena 3 CNN Actualitate Doi români au fost arestaţi după 8 ani. Deghizaţi în femei au jefuit şi agresat un om într-un magazin din Viena

Doi români au fost arestaţi după 8 ani. Deghizaţi în femei au jefuit şi agresat un om într-un magazin din Viena

Doi români deghizaţi în femei au intrat într-un magazin de bijuterii din centrul capitalei austriece și au atacat un angajat cu spray lacrimogen și cu un ciocan, în 2012. Agresorii au fost identificati după opt ani în baza de date a poliţiei engleze, pe baza profilului ADN.

Doi români au fost arestaţi după 8 ani. Deghizaţi în femei au jefuit şi agresat un om într-un magazin din Viena
Sursa foto: Pixabay.com
de Claudia Popovici    |    23 Sep 2020   •   22:00

În 2012, cei doi indivizi au intrat într-un magazin de bijuterii din centrul capitalei austriece îmbracaţi în femei, purtând peruci şi eşarfe și au atacat un angajat cu spray lacrimogen și cu un ciocan.

Victima, în vârstă de 32 de ani a reuşit, în timpul atacului, să rupă peruca și diferite articole de îmbrăcăminte de la unul dintre agresori. Totuși, cei doi hoţi au furat mai multe bijuterii din vitrine, după care au dispărut fără urmă, potrivit Kurier.

La vremea respectivă, anchetatorii austrieci au recoltat urmele biologice de pe peruca și eșarfa rămase în magazin. Ulterior, pentru că ADN-ul introdus în baza de date nu a generat niciun rezultat plauzibil, cazul a fost suspendat.

După opt ani, agresorii au fost identificați, în baza de date a poliției engleze

La sfârșitul lunii ianuarie 2020, autoritățile britanice au reușit să atribuie profilul ADN unuia dintre agresori. Ancheta a fost reluată şi s-au desfăşurat cercetări ample la nivel național şi internaţional.

Urmare a rezultatelor profilelor ADN, anchetatorii austrieci au stabilit că agresorii de acum 8 ani sunt doi cetățeni români, acum în vârstă de 30 și 31 de ani.

Unul din ei a fost reținut în Germania şi şi-a recunoscut vina. Mai mult, le-a dezvăluit anchetatorilor şi identitatea complicelui său care se află deja în arest, după ce a fost prins în urma unui alt jaf în Austria.

×
Subiecte în articol: romani Vienna
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close