Antena 3 CNN Actualitate Doi români sunt favoriți pentru a prelua funcția de ambadasor SUA la București

Doi români sunt favoriți pentru a prelua funcția de ambadasor SUA la București

Doi români sunt favoriți pentru a prelua funcția de ambadasor SUA la București
Sursa foto: Foto: Agerpres
29 Mar 2017   •   10:43

Pe lista scurta pentru functia de ambasador al SUA la Bucuresti s-ar afla un congresmen republican cu greutate, diplomat de cariera, si doi oameni de afaceri romani, potrivit România Liberă.

Primul dintre cei doi romani este Peter Petrina, cetatean american de origine romana, nepotul unuia dintre conducatorii de vaza ai PNTCD, Liviu Petrina, el insusi fost diplomat si membru in Consiliul Provizoriu de Uniune Nationala (CPUN) in 1990. Peter Petrina a fost unul dintre cei mai apropiati colaboratori ai lui Donald Trump, inainte ca acesta sa devina presedinte.

Un alt nume de pe lista scurta, potrivit sursei citate, este cel al lui Jenny Paulson, fosta Zaharia, mai putin cunoscuta in lumea mondena, desi este casatorita cu un miliardar american pe nume John Paulson, proprietar al gigantului Paulson&Co. Presedintele SUA, Donald Trump, are legaturi vechi de prietenie cu familia Paulson, Jenny fiind cea care l-ar fi convins sa candideze in alegerile din 8 noiembrie 2016. Este una dintre cele mai bune prietene ale Primei Doamne, Melania Trump.

×
Subiecte în articol: Donald Trump
Parteneri
România va trimite în Ucraina sisteme de apărare antiaeriană
x close