Antena 3 CNN Actualitate Dominic Fritz: ”Nu mă vor intimida! Aceste persoane nu își doresc un dialog! Timișoara nu-i a lor!”

Dominic Fritz: ”Nu mă vor intimida! Aceste persoane nu își doresc un dialog! Timișoara nu-i a lor!”

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, susține că persoanele care s-au adunat noaptea trecută în fața casei sale sunt ”împinse de la spate de niște extremiști care declară public că doresc libertate pentru toți, dar în același timp promovează un discurs violent, xenofob și antieuropean”.

Dominic Fritz: ”Nu mă vor intimida! Aceste persoane nu își doresc un dialog! Timișoara nu-i a lor!”
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    29 Mar 2021   •   15:07

”Am respectat și voi respecta întotdeauna dreptul oricui de a protesta. Mai ales la Timișoara, orașul libertății. Dar nu există libertate fără responsabilitate. Supărarea pe măsurile luate la nivel național pentru combaterea pandemiei nu este o justificare pentru încălcarea regulilor și terorizarea unui întreg oraș în miez de noapte.

Este evident pentru toată lumea că prin acțiunea de noaptea trecută, desfășurată concomitent în mai multe orașe din țară, s-a încercat provocarea și intimidarea cetățenilor, după un an de sacrificii.

Știu că încrederea pe care am primit-o de la timișoreni a deranjat multe grupuri de interese, iar transparența la care lucrăm în Primăria Timișoara îi sperie pe mulți. Rezultatul: aceiași oameni care recent clamau că nu locuiesc în Timișoara s-au adunat noaptea trecută în fața casei mele pentru a mă înjura. Nu mă vor intimida.

Aceste persoane nu își doresc un dialog. Sunt împinse de la spate de niște extremiști care declară public că doresc libertate pentru toți, dar în același timp promovează un discurs violent, xenofob și antieuropean - adică profund anti-timișorean.

Nu, Timișoara nu-i a lor.

Desigur, este legitim să dezbatem meritele, avantajele sau dezavantajele noilor măsuri restrictive introduse la nivel național. Dar pandemia nu va fi învinsă nici prin scandări în miez de noapte, nici prin promovarea unor teorii ale conspirației, nici prin atacuri personale. O vom învinge prin respectarea măsurilor de distanțare, prin purtarea măștii și prin vaccinarea masivă.

Rata de infectare la Timișoara a început să scadă, iar județul Timiș are acum șansa de a deveni primul din țară în care se realizează imunizarea colectivă. Este momentul să arătăm prin acțiunile noastre că Timișoara este acel oraș unde bunul simț și rațiunea și-au făcut casă, iar discursurile care învrăjbesc și divizează nu își au locul”, a scris Dominic Fritz pe o rețea socială. 

Am respectat și voi respecta întotdeauna dreptul oricui de a protesta. Mai ales la Timișoara, orașul libertății. Dar nu...

Publicată de Dominic Fritz pe Luni, 29 martie 2021

×
Subiecte în articol: Dominic Fritz
Parteneri
Klaus Iohannis, propus oficial de România ca Secretar General al NATO
x close