Antena 3 CNN Actualitate Donald Trump anunţă că Statele Unite încheie relaţia cu OMS

Donald Trump anunţă că Statele Unite încheie relaţia cu OMS

Donald Trump a anunțat vineri seara că SUA încheie relația cu Organizația Mondială a Sănătății din cauza ineficienței dovedite de OMS în gestionarea pandemiei de coronavirus.

Donald Trump anunţă că Statele Unite încheie relaţia cu OMS
Sursa foto: Hepta
de Claudia Simion    |    29 Mai 2020   •   23:00

"Pentru că au eșuat în a face reformele cerute și de care era mare nevoie, vom încheia astăzi relația noastră cu Organizația Mondială a Sănătății și vom redirecționa fondurile către alte nevoi urgente globale de sănătate", a declarat Trump, potrivit CNN.

Președintele a spus că "lumea are nevoie de răspunsuri din partea Chinei în ceea ce privește virusul. Trebuie să avem transparență".

În remarcile sale anterioare, Donald Trump spunea că China nu a raportat în mod corect Organizației Mondiale a Sănătății informațiile de care dispunea. Liderul SUA a mai afirmat că China a pus presiune pe OMS să inducă pe toată lumea în eroare.

"Oficialii din China și-au ignorat obligațiile de a raporta informații către Organizația Mondială a Sănătății și au făcut presiuni asupra OMS de a induce în eroare pe toată lumea legat de faptul că virusul a fost prima dată descoperit de către autoritățile chineze", spunea Trump în declarațiile sale anterioare.

×
Subiecte în articol: Donald Trump
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close