Antena 3 CNN Actualitate Donald Trump, despre protestatari: ”Nu voi permite unor gloate furioase să facă legea”

Donald Trump, despre protestatari: ”Nu voi permite unor gloate furioase să facă legea”

Președintele Donald Trump a avut sâmbătă un discurs dur la adresa protestatarilor care devastează orașele țării, după uciderea lui George Floyd, americanul de culoare care a murit în urma unei intervenții dure a poliției din orașul Minneapolis.

Donald Trump, despre protestatari: ”Nu voi permite unor gloate furioase să facă legea”
Sursa foto: Foto: Pixabay
31 Mai 2020   •   08:51

”Sunt alături de voi ca prieten și ca aliat al oricărui american care caută dreptate și pace. Și sunt alături de voi în a mă împotrivi ferm oricui profită de acestă tragedie pentru a devasta, a jefui, a ataca și a amenința. Vindecare, nu ură, justiție, nu haos sunt ceea ce putem face”, a declarat Donald Trump aflat la Centrul Spațial Kennedy din Florida, unde a asistat la lansarea misiunii desfășurată de NASA în parteneriat cu SpaceX.

”Trebuie să apărăm drepturile fiecărui cetățean de a trăi fără violență, daune sau frică”, a spus Donald Trump, care și-a exprimat, pe de altă parte, susținerea pentru ”marea majoritatea a polițiștilor care sunt nemaipomeniți în tot ceea ce fac și care sunt cetățeni devotați țării”.

”Nu voi permite unor gloate furioase să facă legea”, a mai spus Trump, care a asigurat că forțele de ordine sunt pregătite să intervină în orice moment.

În cea de-a cincea zi de proteste, în orașele din peste 16 state a fost instituită starea de alertă după ce protestatarii au vandalizat magazine, clădiri, autovehicule ale poliției și s-au ciocnit violent cu forțele de ordine care au reținut mai multe persoane, au tras focuri de armă și au folosit gaze lacrimogene.

×
Subiecte în articol: Donald Trump
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close