Antena 3 CNN Actualitate Dosarul lui Dragnea merge mai departe. Avocatul a cerut retrimiterea cauzei la DNA

Dosarul lui Dragnea merge mai departe. Avocatul a cerut retrimiterea cauzei la DNA

Dosarul lui Dragnea merge mai departe. Avocatul a cerut retrimiterea cauzei la DNA
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    06 Dec 2013   •   16:42

Avocatul lui Liviu Dragnea a cerut, vineri, instanţei supreme retrimiterea dosarului referendumului la DNA. Acesta susţine că procurorii i-au încălcat clientului său dreptul de apărare.

"Nu i s-a permis să studieze integral materialul de urmărire penală şi nu a luat la cunoştinţă toate probele, remedierea se poate face doar prin restituirea cazului la Parchet", a spus avocatul Marian Nazat.

El a cerut audierea lui Victor Ponta în dosarul în care vicepremierul este acuzat de fraudarea referendumului pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. Cererea a fost însă respinsă.

Mai multi inculpaţi au cerut disjungerea dosarului pentru a fi judecaţi de instanţe diferite, iar pronunţarea pe cererea de disjungere va fi la următorul termen al dosarului, stabilit pentru 10 ianuarie 2014.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, Liviu Dragnea, "cu ocazia organizării şi desfăşurării referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influenţa şi autoritatea sa în partid în scopul obţinerii unor foloase nepatrimoniale de natură electorală, necuvenite, pentru alianţa politică din care făcea parte partidul reprezentat de inculpat, şi anume îndeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obţinute în alte condiţii decât cele legale".

×
Parteneri
Obiectul din casă care te bagă la pușcărie. Mulți români îl au
x close