Antena 3 CNN Actualitate Dosarul RCS & RDS - Antena Group, trimis în judecată

Dosarul RCS & RDS - Antena Group, trimis în judecată

Dosarul RCS & RDS - Antena Group, trimis în judecată
01 Oct 2013   •   16:01
Dosarul RCS & RDS - Antena Group a fost trimis în judecată. În acest dosar au fost trimise în judecată cinci persoane şi trei entităţi juridice, a precizat corespondentul Antena 3.

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată în dosarul
RCS&RDS a directorului Antena Group, Sorin Alexandrescu, a preşedintelui fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a fiicei acestuia, Camelia Voiculescu, a lui Şerban Pop, fost preşedinte al ANAF, a persoanelor juridice Antena 3 SA şi Intact Publishing SRL.

Antena 3 nu are niciun fel de legatură cu acest dosar”, a precizat directorul Antena 3, Mihai Gâdea.

"Faptul că, pentru prima dată - trebuie să remarcăm acest lucru - pentru prima dată în jurisprudenţa românească, o instituţie de presă este trimisă în judecată, este un lucru care, probabil, în clipa de faţă ar trebui să genereze o reacţie corectă, reală şi susţinută a societăţii civile, a tuturor acelor organizaţii care sunt ocupate cu libertatea de exprimare în România" a declarat jurnalistul Adrian Ursu.


Avocatul Lucian Bolcaş, după ce Antena Group a fost trimisă în judecată: E vorba de o anume tendinţă politică

Bogdan Chirieac, despre trimiterea în judecată a Antenei Group: Un dosar politic trebuia să aibă o finalitate. E un caz unic în România
 
Oana Stancu: Trimiterea în judecată a Antenei Group este o acţiune de poliţie politică, de securism la adresa Antenei 3

Citeşte şi 
Extrase din rechizitoriul DNA

Directorul Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, este cercetat în libertate în dosarul în care este acuzat că l-ar fi şantajat pe administratorul RCS&RDS, Ioan Bendei, să semneze un contract de retransmitere prin satelit a programelor Antena TV. 

Pe 31 mai, directorul Antena Group, Sorin Alexandrescu, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile după ce magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 au admis propunerea DNA de arestare, deşi la dosar nu există nicio probă a şantajului.

Pe 30 mai, în urma unei operaţiuni declanşate de DNA, directorul general al Antena Group, Sorin Alexandrescu, a fost condus la sediul instituţiei, sub pretextul unor audieri.

Sorin Alexandrescu: Şantajul nu există. Administratorul RCS&RDS a vrut să facă o înţelegere cu mine

Citeşte şi RCS&RDS nu respecta contractul cu LPF şi făcea avere din încălcarea clauzelor. Antena 3 are probele în acest dosar

Comunicatul DNA cu privire la directorul Antenei Group, ANTEDATAT pe site-ul instituţiei. Radu Tudor: "Dacă nici asta nu e premeditare..."


×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close