Dosarul retrocedărilor de la Nana a fost trimis în judecată. Anchetatorii au descoperit că afacerile agricole de la Nana ale familiei Băsescu se desfăşoară pe terenuri obţinute în urma unor retrocedări ilegale.
Mai multe persoane sunt chemate acum în judecată, după ce au primit titluri de proprietate în baza unor documente false. Culmea, sunt localnici care au aflat că "au primit" teren de la primărie abia după ce procurorii le-au bătut la uşă.
Într-o intervenţie telefonică la Antena3, avocatul Lucian Bolcaş a arătat că descoperirea acestor fraude la retrocedări este doar un prim pas în rezolvarea problemei.
"Mai sunt doi paşi: Primul, constituirea acelei societăţi italiene numai în scopul compactizării acelor terenuri obţinute fraudulos şi al doilea, vânzarea lor către familia Băsescu", a spus Lucian Bolcaş, arătând că buna credinţă a cumpărătorului, atât de invocată de Traian Băsescu în acest caz, ar putea să nu mai fie valabilă.
Ioana Băsescu a fost audiată deja în acest dosar, în calitatea de martor. Procurorii DNA au început urmărirea penală împotriva fostei administraţii a prefecturii Călăraşi implicate în reconstituirea ilegală a mai multor titluri de proprietate în mai multe localităţi din judeţ, inclusv la Nana.
Traian Băsescu a cumpărat, prin intermediul fiicei sale, 290 de hectare de teren. Vezi IMAGINI de la moşie. Lotul, lucrat de un EVAZIONISTIoana Băsescu, fiica preşedintelui Traian Băsescu, a luat, în 9 septembrie 2013, un credit în lei de la CEC Bank, în valoare de 4,6 milioane lei, pentru a cumpăra un teren de 290 hectare din judeţul Călăraşi, împrumut garantat cu soldurile prezente şi viitoare ale unui cont deschis la CEC şi cu terenul agricol achiziţionat.
Surse: ACTE FALSE, la baza contractului Ioanei Băsescu în cazul terenului de la Nana. Firma Bergie ar fi falsificat două contracte de arendă. Documentele au stat la baza contractului dintre Ioana Băsescu şi firma italiană.