Din rechizitoriul procurorilor reies detalii halucinante despre un amplu grup infracţional constituit în vestul ţării după 1990, care a pus stăpânire pe întreg judeţul Bihor.
Liderii UDMR, Laszlo Borbely şi Rozalia Biro, au fost interceptaţi în dosarul lui Alexandru Kiss pe 24 noiembrie 2009, în timp ce discutau despre susţinerea intereselor unei societăţi a acestuia, reprezentată de Miklossy Ferenc. Atunci, Rozalia Biro ocupa funcţia de viceprimar al municipiului Oradea:
BORBELY LASZLO: - Servus, ROZI! Am uitat să-ţi spun. M-a sunat acest MIKLÓSSY FERI, că voi trebuie să daţi un răspuns la Ministerul Finanţelor, în legătură cu ceva plăţi. Ştii, acele...
BIRÓ ROZÁLIA IBOLYA: - Da. Ştiu. Sigur că da. Am vorbit cu el înainte de a veni. Mai exact, ieri după-masă am vorbit. Şi am rămas înţeleşi că vineri vine, o scriem...
BORBELY LASZLO: - Bine.
BIRÓ ROZÁLIA IBOLYA: - Şi aşa vom face că, prima dată, o punem sub nasul lui BOLOJAN, care nu vrea s-o semneze. Dacă nu vrea atunci, când nu va fi acolo, în prima zi, eu am s-o semnez. Păi, asta este."
Un alt nume greu din UDMR care apare în dosar este Cseke Attila. În 2005, Cseke Attila, la acea vreme secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului, a sprijinit transferul unor terenuri de la Ministerul Apărării Naţionale către Consiliul Judeţean Bihor.
Cseke: De acolo am primit, de la Ministerul Apărării, un formular de proiect de hotărâre- (...)
Cseke: Deci a fost trimis pe 9 mai la CSAT. Aşa că săptămâna viitoare se poate bârâi.
Kiss: Na, şi atunci, Attila, aici este vorba despre cele 16 hectare, sau ce? Sau ce scrie acolo? Nu ştii?
Cseke: Păi, primul este: cinci cazarme, adică cinci imobile! Despre cine e vorba în primul.
Un lider UDMR care apare în acest dosar este Attila Korodi. Pe vremea când era secretarul de stat, Korodi l-ar fi ajutat pe Alexandru Kiss să nu i se închidă o groapă de gunoi.