Antena 3 CNN Actualitate Dr. Monica Pop, despre cazul unui pacient drogat care a atacat-o în spital: "E incredibil ce s-a întâmplat"

Dr. Monica Pop, despre cazul unui pacient drogat care a atacat-o în spital: "E incredibil ce s-a întâmplat"

Medicul Monica Pop a dezvăluit cum un lăutar drogat a ajuns în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgențe OftalmologIce, după ce s-a mutilat singur şi a agresat cadrele medicale care voiau să îi acorde ajutor. Atenție urmează detalii care vă pot afecta emoțional!

de Claudia Popovici    |    14 Sep 2023   •   21:22

Întrebată cât de periculos este consumul de droguri şi la ce gesturi extreme pot ajunge cei care devin dependenți, medicul Monica Pop a relatat o experiență incredibilă avută cu un pacient lăutar care s-a automutilat aflat fiind sub influenţa substanțelor interzise.

Mai exact, lăutarul se afla în custodia poliţiei în momentul în care din senin a decis să se automutileze scoțându-şi singur un ochi. Individul a afost adus de urgenţă la spital, acolo unde se alfa şi medicul Monica Pop. 

"Pericolul e foarte mare. E incredibil ce s-a întâmplat. De obicei lăutari sunt cuminți, sunt oameni respectuoși, nu fac asemenea lucruri.

Da, băiatul acela s-a drogat și atunci când a fost reținut, el era drogat, dar nu a apucat încă să-și facă efectul drogul, așa cum s-a văzut ulterior, pentru că a fost adus, așa cum v-am spus de, un brancard, într-un fel de comă superficială.

Deci el efectiv și-a scos un ochi, pur și simplu. E incredibil ce s-a întâmplat. Era în arestul poliției și nu s-a gândit nimeni la așa ceva.

Și nu e prima dată când am văzut așa ceva, dar mă rog, la schizofrenici, de obicei la anumite boli, însă un drogat vă dați seama că el s-a nenorocit pentru toată viața. Şi a vrut a doua zi să îşi scoată şi celălalt ochi numai că a fost păzit pentru că erau deja avizați și nu s-a întâmplat asta", a spus medicul care a relatat întâmplarea şi pe Facebook.

"Era violent,  foarte greu de stăpânit , sărea si amenința așa cum era, cu catușe ! Când m-am apropiat cu toate ca avea catușe, m-a apucat foarte strâns de încheieturile mâinilor. Avea peste 1,90 m şi mâini foarte mari. Ne-au înconjurat imediat polițiștii , l-ai ținut şi au încercat să-i desprindă mâinile de pe ale mele", a mai descris medicul.

"Mi-a scris apoi şi mi-a mulțumit şi mi-a promis că nu se va mai droga"

Vă spun că mi-a scris după aia că mulțumește și-a adus aminte de ce a făcut. Am înțeles că în timpul în care este drogat are niște idei în cap care nu sunt normale. Şi l-am întrebat dacă l-a durut pentru că la droguri din astea, pragul dureros e cu totul altul și a zis că nu, decât foarte puțin. Vă puteți imagina așa ceva e de neînchipuit. Să vină cu ochiul în palmă?

El a promis atunci că nu se mai apucă niciodată. Și 2 sau 3 ani după ce s-a întâmplat asta n-a mai luat. Acuma nu știu să vă spun în momentul de față ce face, dar în orice caz este o tragedie ce s-a întâmplat și alții au făcut și mai rău decât atât", a spus medicul Monica Pop, la Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: Dr. Monica Pop
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close