Antena 3 CNN Actualitate Dr. Voichiţa Lăzureanu, despre culoarele pentru nevaccinaţi din mall-uri: "Virusul ne infectează pe toţi. Măsura nu are nicio logică medicală"

Dr. Voichiţa Lăzureanu, despre culoarele pentru nevaccinaţi din mall-uri: "Virusul ne infectează pe toţi. Măsura nu are nicio logică medicală"

Sunt acuzaţii de discriminare după ce au fost inaugurate culoarele pentru nevaccinaţi în mall-uri. Măsura a fost luată de Guvern pentru a putea permite accesul românilor fără vaccin anti-COVID în supermaketurile din centrele comerciale. Voichița Lazureanu, medic infecționist la spitalul "Victor Babeş" din Timişoara, spune că noile culoare nu au niciun efect în oprirea răspândirii virusului.

Dr. Voichiţa Lăzureanu, despre culoarele pentru nevaccinaţi din mall-uri: "Virusul ne infectează pe toţi. Măsura nu are nicio logică medicală"
Sursa foto: Antena 3
de Iulia Gorgorin    |    07 Feb 2022   •   18:14

Voichița Lazureanu, medic infecționist la spitalul "Victor Babeş" din Timişoara, a comentat, luni, exclusivitate la Antena 3, decizia CNSU care prevede ca accesul în supermarketurile din marile centre comerciale să se facă fără certificatul COVID-19, doar dacă sunt făcute culoare speciale.

Dr. Voichiţa Lăzureanu: "Din punct de vedere medical, nu există justificare la această măsură"

Virusul ne infectează pe toţi, că suntem vaccinaţi, că suntem nevaccinaţi, că suntem de o parte sau de alta a liniei de marcare sau a benzii respective. Este o măsură, din punctul meu de vedere, comercială-politică, luată în stare de alertă, cumva, cu conotaţie pandemică, dar fără a avea logică medicală. CNSU vine cu această propunere, care ulterior s-a şi implementat, dar, virusul are transmitere respiratorie. Poţi să faci 10 culoare delimitate, virusul va circula şi de o parte şi de cealalta..

Dr. Voichiţa Lăzureanu: "Nu, nu se limitează nicio formă circulaţia virală!"

Nu pot decât să revin la măsurile de prevenire clasice: mască, distanţare, igienă tegumentară - mâini, faţă, şi, respectiv, profilaxie prin vaccinare.  Acestea sunt singurele mijloace care au dovedit în timp că au eficienţă în prevenirea răspândirii virusului şi eventual împiedicarea răspândirii, dar, această metodă de culoar, la dreapta culoar, la stânga culoar, din punct de vedere a unei infecţii cu transmitere respiratorie, nu are nicio eficienţă", a spus medicul Voichiţa Lăzureanu la Antena 3.  

E oficial! Românii care nu s-au vaccinat pot intra in mall-uri începând cu 7 februarie, dar în anumite condiții

De astăzi puteţi intra în mall fără să prezentaţi certificatul verde, dacă vreţi să mergeţi la magazinul alimentar din interiorul complexului comercial. 

Accesul nevaccinaților în magazinele alimentare din mall-uri se va face, de azi, și fără certificat verde.

 Există însă anumite condiții care trebuie respectate.

CNSU a adoptat Hotărârea prin care propune prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, și care vine cu o modificare esențială pentru persoanele nevaccinate. Mai exact, și cei care nu sunt vaccinați pot intră în marile magazine alimentare din mall-uri fără să aibă certificat verde, însă în anumite condiții.

Vorbim despre culoare dedicate și controlate de intrare, deplasare și ieșire în/din acestea, cu asigurarea unei suprafețe de minim 4 mp raportat la suprafața destinată vânzării, pentru fiecare persoană și este limitat numărul coșurilor de cumpărături la numărul maxim de persoane ce pot avea acces.

Accesul în hipermarketuri pentru persoanele care nu dețin certificat se va face pe culoare 

În hotărârea CNSU se mai precizează că numărul coșurilor de cumpărături este limitat la ”numărul maxim de persoane ce poate avea acces”.

Măsura se aplică doar pentru ”operatorii economici care au ca obiect principal de activitate comercializarea produselor alimentare situați în centrele și parcurile comerciale”.

Vor putea intra și în celelalte magazine din centrele comerciale doar persoanele vaccinate și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care se află între sfârșitul perioadei de izolare și până la a 180-a zi ulterioară confirmării pozitive pentru virusul SARS-CoV2 și persoanele cu un rezultat negativ la testul RT-PCR Covid nu mai vechi de 72 de ore sau la testul antigen Covid nu mai vechi de 48 de ore.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close