Antena 3 CNN Actualitate Dr. Voichiţa Lăzureanu, despre explozia de cazuri COVID-19: "Nu cred că lockdown-ul este o modalitate în care vom reuși să trăim împreună cu acest virus"

Dr. Voichiţa Lăzureanu, despre explozia de cazuri COVID-19: "Nu cred că lockdown-ul este o modalitate în care vom reuși să trăim împreună cu acest virus"

Numărul cazurilor de COVID-19 s-a dublat într-o singură săptămână, iar autorităţile au anunţat că România se află pe un trend ascendent. Voichița Lazureanu, medic infecționist la spitalul "Victor Babeş" din Timişoara, a afirmat, astăzi, în exclusivitate la Antena 3, că infecţionzitatea este extrem de mare, însă, din fericire, formele nu sunt severe.

Dr. Voichiţa Lăzureanu, despre explozia de cazuri COVID-19: "Nu cred că lockdown-ul este o modalitate în care vom reuși să trăim împreună cu acest virus"
Sursa foto: Voichiţa Lăzureanu/Facebook
de Raluca Bîrcă    |    Iulia Gorgorin    |    12 Iul 2022   •   20:19

Peste 4.000 de cazuri noi de COVID-19 au fost înregistrate în ultima zi, dintre care aproape un sfert, doar în Bucureşti.

De altfel, Capitala are o rată de incidenţă de 3 la mie, cea mai mare din ţară.

În prima zi în care s-a revenit la raportarea zilnică a infectărilor cu SARS-CoV-2, au fost înregistrate şi două decese.

Voichița Lazureanu, medic infecționist la spitalul "Victor Babeş" din Timişoara, a spus astăzi, în exclusivitate la Antena 3, că medicii aşteaptă vaccinul specific împotriva tulpinilor care circulă acum în ţara noastră.

Dr. Voichiţa Lăzureanu: "Sper că nu vom mai trece iar prin lockdown!"

"Vedem o infecțiozitate extrem de mare, adică numărul de cazuri, așa cum vedeți, este foarte mare. Din fericire, formele nu sunt severe, dar vedem un număr mare de sugari care fac forme febrile, nu grave, dar cu spitalizare de 2, 3, 5 zile. Vedem că nu se mai prea păstrează sezonalitatea.

Noi am crezut că sezonul cald ne va feri un pic de număr mare de îmbolnăviri, dar pare că nu este așa. Greu de spus. Cred că vom trăi și vom vedea, dar eu sper că nu vom mai trece iar prin lockdown. Cred că vom merge pe o responsabilitate individuală, astfel încât fiecare, cumva, ca în orice fel de altă boală infecțioasă, să fie responsabil pe cât se poate, să poarte mască, dacă este spațiu închis și dacă este vulnerabil, să păstreze un pic distanțarea. 

Să ne aducem aminte de spălatul pe mâini, pentru că nu cred că lockdown-ul este o modalitate în care vom reuși să trăim împreună cu acest virus.

În ceea ce privește vaccinul, noi așteptăm, ca și medici de boli infecțioase, așteptăm acel vaccin specific împotriva tulpinilor care circulă acum, măcar Omicron, nu neapărat BA 5, dar măcar să fie direct împotriva noilor tulpini de virus", a declarat medicul Voichiţa Lăzureanu, în exclusivitate la Antena 3.

Explodează numărul de cazuri COVID: 4.044 în ultimele 24 de ore

Ministrul Sănătăţii a spus că în ultimele trei săptămâni, specialiştii au constatat o dublare la numarul de cazuri de COVID-19.

"E un trend aşteptat. Conform şi previziunilor INSP. Opinia noastră este că această creştere va mai dura circa 4-5 săptămâni, până la jumătatea lunii august, după care probabil numărul de cazuri se va stabiliza şi o să vedem când va începe să se reducă", a spus Rafila.

În ultimele 7 zile, România a înregistrat peste 14.943 de cazuri de COVID-19

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 583 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În spitale sunt internaţi peste 1.400 de români.

86 de români sunt internaţi pe ATI, iar 68 din ei sunt nevaccinaţi. În ceea ce priveşte numărul deceselor, acesta a crescut de la 16 la 33 de decese săptămânal.

Din totalul pacienţilor internaţi în prezent, 225 sunt minori, 225 fiind internaţi în secţii şi 0 la ATI. 

Avand în vedere toate acestea, a fost luată decizia de a reveni la raportarile zilnice. Asta înseamnă că în fiecare zi, la aceaşi oră, vom afla câţi romani au fost testaţi pozitiv în ultimele 24 de ore.

După o relaxare uriașa și scăderea interesului pentru vaccinare și testare, aproape toate centrele au fost închise.

Vaccinarea este încă pe punctul de a fi trecută în sarcina medicilor de familie, însă nu au fost îndeplinite toate procedurile, astfel că vaccinul nu a ajuns în cabinete.

Citiţi şi: Pregătiri pentru valul 6 COVID! Măsurile introduse de autorități

×
Subiecte în articol: Dr. Voichiţa Lăzureanu COVID-19
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close