Antena 3 CNN Actualitate "Dragă DEFUNCTULE, Acum în 2015, vreau să vă urez un an nou fericit, cu multă sănătate". Scrisoarea FABULOASĂ a unui primar, care voia să colecteze taxele

"Dragă DEFUNCTULE, Acum în 2015, vreau să vă urez un an nou fericit, cu multă sănătate". Scrisoarea FABULOASĂ a unui primar, care voia să colecteze taxele

"Dragă DEFUNCTULE, Acum în 2015, vreau să vă urez un an nou fericit, cu multă sănătate". Scrisoarea FABULOASĂ a unui primar, care voia să colecteze taxele
de O.P.    |    05 Feb 2015   •   07:28

Avem încă o dovadă că în România nici mort nu scapi de taxe. Primarul unei comune din Alba a trimis mai multe scrisori de atenţionare unor persoane decedate, care figurează în documentele locale ca fiind restante la plata impozitelor. Edilul a găsit de cuviinţă ca înştiinţarea să înceapă cu formularea "Dragă defunctule".

Mai mulţi localnici din comuna Meteş din judeţul Alba s-au trezit cu adrese oficiale de la Primărie, adresate unor rude decedate, pe care le somează să-şi plătească datoriile la bugetul local. Sumele restante sunt cuprinse între 6 şi 15 lei. Scrisorile oficiale încep cu formula "DRAGĂ DEFUNCT".

"Acum că este început de an 2015, vreau să vă urez un an nou fericit cu împliniri, cu multă sănătate. (...) Vă rog să veniţi să plătiţi impozitele până la 31 martie 2015, pentru a beneficia de reducerea de 10% şi pentru a evita majorarea acestora. Este important de ştiut că dacă plătiţi doar la sfârşitul anului, veţi plăti mai mult, deoarece impozitele se mai majorează", e mesajul primarului.

Traian Ursaleş le transmite persoanelor decedate că speră să facă echipă şi în acest an şi ameninţă cu repercusiuni dacă nu-şi plătesc dările.

"Mai mult decât atât, aşa cum ştiţi din anii trecuţi, cine are restanţe la impozite sau amenzi neplătite, nu primeşte nici o adeverinţă de la Primărie. Gândiţi-vă că fiecare dintre voi aveţi nevoie de adeverinţe de la Primărie pe parcursul unui an."

Interpelat de jurnaliştii de la alba24.ro, primarul din localitate le-a spus că a trimis adresele din cauză că urmaşii persoanelor decedate nu au venit în termenul legal să declare succesiunea.

×
Subiecte în articol: taxe si impozite
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close