Antena 3 CNN Actualitate Dragnea a dezvăluit numele spionului. Acum, vicepremierul îl acuză pe şeful de servicii: Nu cumva e tăinuitor?

Dragnea a dezvăluit numele spionului. Acum, vicepremierul îl acuză pe şeful de servicii: Nu cumva e tăinuitor?

Dragnea a dezvăluit numele spionului. Acum, vicepremierul îl acuză pe şeful de servicii: Nu cumva e tăinuitor?
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    24 Oct 2013   •   11:36

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, joi, că şeful serviciului secret care l-a acuzat că ascunde nereguli prin proiectul de descentralizare "este domnul Opriş, de la STS (Marcel Opriş, directorul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale - n.r.), iar social-democratul l-a acuzat acum, la rândul său, pe Marcel Opriş de tăinuire.

"Dacă există acele informaţii şi sunt adevărate, de ce nu le face publice? Nu cumva dacă tot deţine de foarte mult timp aceste informaţii despre presupuse ilegalităţi, nu cumva este tăinuitor? Nu cumva e tăinuitor, dacă deţine toate aceste informaţii?", a replicat liderul PSD.

"Acel domn a spus că există anumite nereguli în acordarea unor ajutoare sociale de încălzire către anumiţi cetăţeni din România, că are aceste informaţii, că sunt undeva într-un studiu. De asemenea, a spus că prin procesul de descentralizare se urmăreşte ca acele nereguli să fie acoperite şi eu vreau să pun câteva întrebări: dacă ştie, a ştiut sau ştie în continuare că există nereguli sau ilegalităţi în procesul de alocare a ajutoarelor sociale, cum poate să explice că un proces de descentralizare ar putea acoperi aceste ilegalităţi, în condiţiile în care s-a spus public că tot ce înseamnă inspecţie şi control rămân la nivelul ministerelor, cum ar putea fi acoperite aceste ilegalităţi? Doi: de ce nu le face publice? Şi trei: nu cumva dacă tot deţine de foarte mult timp aceste informaţii despre presupuse ilegalităţi, nu cumva este tăinuitor?", a spus Dragnea.
 
Întrebat dacă a încercat să ia legătura cu Opriş, Dragnea a spus că nu.
 
"Nu am încercat să iau legătura cu el, că trebuie să acţioneze instituţional, dacă avea acele informaţii, dacă sunt adevărate, sunt foarte grave. De ce le-a ţinut până acum?", a replicat Liviu Dragnea.

Dragnea spunea că un şef de "aşa-zis" serviciu secret "umblă prin târg" şi spune că descentralizarea făcută de vicepremier vizează acoperirea unor greşeli în plata de ajutoare sociale.

Vicepremierul a ameninţat miercuri că, cel târziu joi, va dezvălui numele personajului, pe care îl somează să facă proba acuzaţiilor aduse. 







 

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea STS Marcel Opris
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close