Antena 3 Actualitate Dragnea, acuzații grele la adresa Înaltei Curți de Casație și Justiție

Dragnea, acuzații grele la adresa Înaltei Curți de Casație și Justiție

16 Oct 2018   •   13:23
Dragnea, acuzații grele la adresa Înaltei Curți de Casație și Justiție

Liderul PSD cere suspendarea în parte a deciziei Colegiului de Conducere a ÎCCJ prin care s-a stabilit cum vor fi alcătuitele completele de 5 judecători, Liviu Dragnea acuzând, în cererea de chemare în judecată că e un act administrativ "nelegal emis cu Exces de putere".

Informațiile apar în procesul pe care președintele PSD l-a intentat Înaltei Curți de Casație și Justiție, prin Cristina Tarcea, și Colegiului de conducere al Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Dragnea își dorește anularea în parte a hotărârii de Colegiu 89/4 deoarece este un act administrativ nelegal emis cu Exces de putere, obligarea pârâtelor să adopte o Hotărâre în privința compunerii completului de 5 judecători, suspendarea în parte a actului administrativ până la soluționarea cererii de anulare, sesizarea CCR.

"Actul administrativ ce face obiectul prezentei cauze este viciat profund prin interpretarea dată de către pârâte, peste competențele stabilite de lege, în contra prevederilor constituționale referitoare la separația puterilor în stat. Motivul de nelegalitate afectează actul administrativ dedus judecății deoarece se bazează pe o interpretare arbitrară contrară legii a dispozițiilor legale"

"Suntem, așadar, în cazul unei aplicări selective a dispozițiilor legii 304/2004 ceea ce constituie un veritabil Exces de putere cu consecința anihilării rolului constiutuțional al uneia dintre puterile statului - cea legislativă și încălcării dreptului de acces al cetățenilor la o instanță independentă și imparțială", susține Dragnea.

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close