Antena 3 CNN Actualitate Dragnea: Proiectul de reorganizare apărut nu e oficial sau asumat de Guvern

Dragnea: Proiectul de reorganizare apărut nu e oficial sau asumat de Guvern

Dragnea: Proiectul de reorganizare apărut nu e oficial sau asumat de Guvern
Sursa foto: Foto: Intact Images
06 Feb 2013   •   19:24

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, miercuri, că proiectul de lege privind reorganizarea administrativ-teritorială a României apărut în media nu este nici oficial, nici asumat de către Guvern, el arătând că varianta oficială este doar cea coordonată de MDRAP, informează Mediafax.

"Guvernul nu îşi asumă niciun fel de variate care circulă pe internet sau pe diverse surse. Cel apărut azi nu este proiect de lege, este un document care nu are nicio legătură cu proiectul oficial de regionalizare şi descentralizare al Guvernului României, prroces care este coordonat de ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice", a spus Dragnea.
   
El a spus că a înţeles că acest document apărut miercuri este elaborat de "un domn director de la o agenţie de dezvoltare regională de undeva din Banat" şi a susţinut că urmează să apară o inflaţie de "aşa-zise proiecte de regionalizare".
   
"Probabil că sunt unii oameni care vor să-şi facă imagine pe ideea de regionalizare. Este un demers care nu ajută procesul în sine", a spus Dragnea.
   
El a subliniat faptul că proiectul oficial de regionalizare şi descentralizare al Guvernului va fi prezentat după ce vor fi finalizate toate discuţiile cu toate mediile politice, sociale, academice, ONG-uri, respectiv după ce vor fi finalizate dezbaterile la nivel local, în judeţe, în regiunile de dezvoltare actuală şi după ce se va finaliza tot pachetul de proiecte de acte normative şi cadrul instituţional necesar pentru regionalizare şi descentralizare.
   
"Cine vorbeşte de regionalizare fără să vorbească de descentralizare înseamnă că ori este glumeţ, ori nu înţelege despre ce e vorba, ori pur şi simplu vrea să iasă în faţă", a spus Dragnea.
   
El a adăugat că Guvernul este interesat ca la finalul anului 2013 aceste regiuni administrative să fie înfiinţate, existând totodată şi tot pachetul de programe de dezvoltare regională care să fie finanţat în următorul exerciţiu financiar 2014-2020.
   
"Se lucrează serios. Probabil în lunile următoare vom ieşi cu un proiect, după ce vom avea toată analiza finalizată, inclusiv studiile de impact", a spus Dragnea.
  


×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close