Antena 3 CNN Actualitate Dragnea şi Iohannis discută despre descentralizare şi regionalizare, la ministerul Dezvoltării

Dragnea şi Iohannis discută despre descentralizare şi regionalizare, la ministerul Dezvoltării

Dragnea şi Iohannis discută despre descentralizare şi regionalizare, la ministerul Dezvoltării
08 Oct 2013   •   13:10

Preşedintele executiv al PSD, vicepremierul Liviu Dragnea, şi prim-vicepreşedintele PNL, primarul Sibiului Klaus Iohannis, s-au întâlnit, marţi, la sediul Ministerului Dezvoltării, pentru a discuta pe temele descentralizării şi regionalizării, ca urmare a deciziei luate luni în USL în acest sens, informează Mediafax.

La discuţii participă şi preşedintele UNCJR, Marian Oprişan, ministrul Comunicaţiilor, Dan Nica,  primarul Piteştiului şi preşedinte al Asociaţiei municipiilor, Tudor Pendiuc - din partea PSD, precum şi preşedintele CJ Iaşi, Cristian Adomniţei, şi deputatul Dan Motreanu - din partea PNL.

Întâlnirea se defăşoară cu uşile închise, presa având acces doar în debutul reuniunii, la oportunităţi de imagine.

"Ieri (luni - n.r.), la întâlnirea USL, s-a decis ca azi să se organizeze o întâlnire de lucru între PSD şi PNL şi PC, să discutăm două subiecte importante, două obiective majore pe care le-a asumat USL, şi anume principiile descentralizării şi discuţii despre modificarea Legii de dezvoltare regională. Eu cred că azi e o zi importantă. Sunt absolut convins, fiind şi experienţa şi înţelepciunea dumneavoastră şi a colegilor noştri, că vom avea la final o concluzie comună pe aceste două subiecte", a spus Dragnea, în debutul şedinţei.
   
Iohannis a precizat, la rândul său, că lipsa, în ultima perioadă, a unor întâlniri pe această temă a generat o serie de "păreri" care nu ajută USL în implementarea descentralizării şi a regionalizării.
   
"Sunt bucuros că stăm împreună şi discutăm aceste teme. Noi doi am mai discutat şi cu alte ocazii. Cred că e forma cea mai potrivită, neavând întâlniri o perioadă, de au apărut tot felul de păreri, care nu ne ajută nici în descentralizare, nici în regionalizare. Cred că în realitate sunt foarte puţine puncte divergente, foarte multe puncte comune, doar în unele situaţii este nevoie de o armonizare. Mandatul nostru este de a rezolva împreună această problemă şi aşa vom face", a spus Iohannis.

×
Parteneri
Tzancă Uraganu, Florin Salam şi multă poliţie la priveghiul de la Iasi
x close