Antena 3 Actualitate Dragoș Băsescu, condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare

Dragoș Băsescu, condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare

17 Ian 2017   •   15:06
Dragoș Băsescu, condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare
Sursa foto: sursa: Facebook

Dragoş Băsescu, nepotul fostului preşedinte Traian Băsescu, a fost condamnat marţi de Tribunalul Bucureşti la doi ani şi şase luni închisoare cu executare, într-un dosar în care a fost trimis în judecată de DNA pentru trafic de influenţă, potrivit Agerpres.

Instanţa a dispus revocarea măsurii controlului judiciar pe cauţiune în cazul lui Dragoş Băsescu.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Anterior, omul de afaceri Ciprian Nistor, implicat şi el în acest dosar, a fost condamnat la închisoare cu executarea pedepsei, pentru complicitate la trafic de influenţă.

Potrivit DNA, pe 13 martie 2014, "Dragoş Băsescu, beneficiind de ajutorul lui Ciprian Nistor, i-a pretins unui om de afaceri (Sandu Staicu - n.r.), denunţător în cauză, 500.000 de euro pentru o soluţie de respingere a arestării într-o contestaţie formulată de către DIICOT în dosarul ce îl privea şi încă 500.000 euro atât pentru obţinerea unei soluţii favorabile în cauza respectivă, cât şi pentru ridicarea sechestrului aplicat asupra bunurilor acestuia".

"În sprijinul acestor pretenţii, Dragoş Băsescu a lăsat să se creadă că are influenţă pe lângă organele judiciare respective şi chiar a promis că va interveni în sensul celor arătate mai sus. Deoarece denunţătorul le-a spus celor doi că nu are posibilitatea să achite o sumă atât de mare şi că nici nu doreşte să se facă vreo intervenţie de acest gen, Dragoş Băsescu i-a propus acestuia ca soluţie încheierea unui contract fictiv de consultanţă prin care urma să achite suma pretinsă de 1.000.000 euro, eşalonat, pe o perioadă de până la 2 ani, în funcţie de evoluţia dosarului. Pentru a nu trezi suspiciuni, contractul respectiv urma să fie încheiat cu o societate de consultanţă internaţională", susţin procurorii.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close