Antena 3 CNN Actualitate După sute de CUTREMURE, gălăţenii din Izvoarele ar putea afla astăzi CAUZA mişcărilor de pământ care nu le mai dau pace

După sute de CUTREMURE, gălăţenii din Izvoarele ar putea afla astăzi CAUZA mişcărilor de pământ care nu le mai dau pace

După sute de CUTREMURE, gălăţenii din Izvoarele ar putea afla astăzi CAUZA mişcărilor de pământ care nu le mai dau pace
Sursa foto: Foto: Agerpres
07 Oct 2013   •   07:37

Cauza celor două sute de cutremure din ultimele două săptămâni ar putea fi făcută publică astăzi. Specialiştii în fizica pământului şi geologie vor prezenta un raport preliminar care ar putea explică mişcările Pământului şi drama prin care trec oamenii din judeţul Galaţi.

Inginerul Adrian Grigore de la Institutul Naţional pentru Fizica Pământului le-a explicat oamenilor că s-a reactivat o falie situată în apropierea comunei Izvoarele, care "a mai dat cutremure". "Acum este o activare ieşită puţin din comun", a mai afirmat expertul.

Explicaţiile oferite de specialişti însă nu i-au mulţumit pe oameni, care s-au revoltat şi cer oprirea sondelor petroliere.

Seimologii nu exclud însă nici posibilitatea ca inundaţiile sa fi provocat lanţul de cutremure. Tododată, specialiştii de la Instititul pentru Fizica Pământului spun că, deşi cutremurele ar putea persista în zonă, acestea nu vor depăşi la Izvoarele 4 grade pe Richter.

Gălăţenii "cutremuraţi", la capătul răbdării: Să vină din străinătate, să ne spună ce se întâmplă. Speriaţi de cele peste 200 de cutremure din ultimele 12 zile, oamenii cer acum ajutor din străinătate, după ce specialiştii noştri nu au încă un răspuns la această situaţie.

Citeşte şi Documentul care dezvăluie cauza cutremurelor din Galaţi, prezentat la Sinteza Zilei

×
Subiecte în articol: Galați Cutremur in Romania
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close