Antena 3 CNN Actualitate Staţiile de emisie-recepţie ale poliţiştilor s-au topit din cauza caniculei. Reacţia lui Cosmin Andreica, preşedintele sindicatului EUROPOL

Staţiile de emisie-recepţie ale poliţiştilor s-au topit din cauza caniculei. Reacţia lui Cosmin Andreica, preşedintele sindicatului EUROPOL

Staţiile de emisie-recepţie ale poliţişltilor din stradă s-au topit efectiv, din cauza temperaturilor ridicate. Imaginile au fost postate de sindicatul Europol pe pagina de Facebook. Mai mult, aceştia vorbesc şi de uniformele neadaptate la vremea de afară.

Staţiile de emisie-recepţie ale poliţiştilor s-au topit din cauza caniculei. Reacţia lui Cosmin Andreica, preşedintele sindicatului EUROPOL
Sursa foto: Sindicatul Europol/Facebook
de Iulia Gorgorin    |    19 Iul 2021   •   20:35

Cu toate acestea, conducerea Inspectoratului General de Poliţie a demarat în ultima vreme o serie de controale, pentru a vedea dacă agenţii de pe teren poartă uniforma aşa cum trebuie. "Uimitor sau nu, aceasta este una din prioritățile M.A.I. care de 30 de ani nu a fost în stare să procure o uniformă de calitate pentru polițiști, care să le asigure pe lângă mobilitatea corespunzătoare intervențiilor stradale și un confort termic de bun simț elementar", se arată în postarea EUROPOL.

Cosmin Andreica, liderul sindicatului polițiștilor "Europol” a intervenit luni prin telefon, în cadrul emisiunii Decisiv de la Antena 3, unde a vorbit despre imaginile cu plasticul stațiilor de emisie-recepție, care s-a topit din cauza temperaturilor ridicate.

Plasticul stațiilor de emisie-recepție s-a topit din cauza căldurii

"Vorbim de tot ceea ce înseamnă echipament. În cazul de faţă, am demonstrat, că acele componente ale staţiei de emisie- recepţie care sunt caucicate, la temperaturi de 37-40 de grade, cât au fost în aceste zile, efectiv s-au topit şi nu au mai putut fi folosite aşa cum trebuie.
Să nu mai vorbim de celelalte echipamente. Şi aici mă refer la uniformă, care nu este deloc adecvată acestor temperaturi şi în continuare, deşi de anul trecut mi s-a promis modificarea cadrului legal, în aşa fel încât poliţiştii să poată să se echipeze cu echipamente tactice, care să fie adaptate la temperaturi extreme şi la mobilitatea de care au nevoie atâta nevoie în teren, vedem că nici în momentul de faţă nu a fost promovată acea hotărâre de Guvern. Probabil pentru că există prea multe interese la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, cu privire la cei care produc astfel de echipamente, practic de firmele private.

Staţiile acum nu mai pot fi folosite. Pe de altă parte sunt foarte multe staţii stricate. Vedem o staţie care efectiv s-a topit. O parte din componente s-au topit. Sunt multe alte localităţi unde poliţiştii au aceste staţii pe post de bibelouri, pentru că pe deoparte nu au semnal, nu le ţine bateria şi dacă nu ar exista grupurile de Wassap, sau telefoanele mobile personale ale poliţiştilor, nici măcar nu am putea ţine legătura cu dispeceratele de Poliţie.

Cum sunt "echipaţi" poliţiştii la 37 de grade Celsius

"În ultima perioadă specialiștii din IGPR au demarat o serie de controale, știți voi, acei domni prezentabili care renunță doar pentru scurt timp la confortul generat de aerul condiționat din birouri sau autoturismele de serviciu pentru a verifica dacă polițiștii din stradă poartă celebrii pantaloni cu dungă și pantofii cu toc fără de care nu ar putea alerga după infractori.

Uimitor sau nu, aceasta este una din prioritățile MAI care de 30 de ani nu a fost în stare să procure o uniformă de calitate pentru polițiști, care să le asigure pe lângă mobilitatea corespunzătoare intervențiilor stradale și un confort termic de bun simț elementar.

Iar dacă specialiștii Poliției Române tot se înfățișează în teren pentru a verifica modul de purtare a uniformei, le solicităm ca la rândul lor să poarte peste pantalonii de nuntă pistolul Beretta cu toc pentru picior iar apoi să ne spună cât de confortabile sunt articolele din actuala uniformă care este depășită atât moral cât și calitativ comparativ cu nevoile stradale și totodată să-i sprijine pe colegii noștri la apelurile prin 112, nu de alta, dar dacă tot există un deficit enorm de personal, orice ajutor este bine venit.

Iar dacă echiparea polițiștilor a devenit o "prioritate" din momentul în care cms. șef Ciocan Christian a fost sancționat contravențional de niște bieți agenți, poate mai marii MAI și IGPR acordă o atenție sporită stațiilor de emisie-recepție din dotarea celor aflați în stradă, să constate prin propriile simțuri cum acestea se topesc efectiv la 37 de grade Celsius.

Și nu în ultimul rând, poate renunță la acest gen de controale penibile și se întreabă, pentru că "Viața are prioritate!", cum și pentru cât timp vor mai rezista polițiștii la aceste temperaturi pentru că nu au primit apă nici la această oră, dacă plasticul stațiilor de emisie-recepție se topește deja", au scris reprezentanţii Sindicatului Europel, pe pagina de Facebook.

 

 

×
Subiecte în articol: statii Europol canicula cosmin andreica
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close