Antena 3 CNN Actualitate Eduard Hellvig: Nu vor exista schimbări în SRI

Eduard Hellvig: Nu vor exista schimbări în SRI

Eduard Hellvig: Nu vor exista schimbări în SRI
Sursa foto: Foto: Agerpres
02 Mar 2015   •   18:51

Noul director al SRI, Eduard Hellvig, a declarat luni, la Parlament, că nu intenţionează să facă schimbări în SRI şi a menţionat că la momentul acesta nu are niciun motiv să nu colaboreze cu toţi adjuncţii SRI şi, "evident", cu generalul Florian Coldea, scrie Agerpres.

"Aşa cum am spus şi la Comisie, aprecierea personală faţă de SRI este din punctul meu de vedere foarte bună. Ca atare, la momentul acesta nu am niciun motiv pentru care să nu colaborez cu toţi adjuncţii din SRI şi, evident, şi cu domnul general Coldea. Evident că nu vor exista schimbări în SRI", a afirmat Hellvig după ce a fost validat de Parlament în funcţia de director al SRI.

Întrebat cum va gestiona problema imaginii SRI, noul director a spus că instituţia în sine nu are astfel de probleme.

"A existat o perioadă electorală extrem de densă şi solicitantă. Ceea ce am apreciat eu este că SRI a rămas independent în toată perioada aceasta care s-a desfăşurat în ultimii ani, de la preluarea mandatului fostului director George Maior. Această independenţă instituţională pe care SRI-ul a avut-o faţă de corpul politic cred că e important să fie dusă mai departe şi din aceste considerente cred că, dacă au fost mici sincope, lucrurile pot fi îmbunătăţite. Poate o transparenţă mai mare în zona de comunicare, poate o diplomaţie publică mai prezentă din partea SRI în spaţiul public ar ajuta la transparentizarea activității SRI, dar pe fond nu cred că există probleme fundamentale", a comentat Hellvig.

Eduard Hellvig a fost votat, luni, de plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului, la şefia SRI, cu  498 de voturi pentru şi 15 voturi împotrivă, din totalul de 513 parlamentari care şi-au exprimat votul.

×
Subiecte în articol: Eduard Hellvig Florian Coldea
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close