Antena 3 CNN Actualitate Educație Bullyingul în şcoli ia amploare. Jumătate din elevii agresaţi nu se apără din cauza fricii

Bullyingul în şcoli ia amploare. Jumătate din elevii agresaţi nu se apără din cauza fricii

Bullyingul în şcoli reprezintă un fenomen din ce în ce mai îngrijorător. Elevii care sunt martori la astfel de incidente violente între colegii lor nu intervin, nu se bagă. 

Bullyingul în şcoli ia amploare. Jumătate din elevii agresaţi nu se apără din cauza fricii
Sursa foto: Getty Images
de Andreea Cigolea    |    25 Iun 2021   •   12:58

Fie le e teamă, fie nu le place să pârască, fie cred că implicarea lor nu ar face o mare diferenţă. 

Jumătate dintre elevii agresaţi în şcoli nu se apără din cauza fricii

Jumătate dintre elevii care sunt agresaţi în şcoli nu se pot apăra din cauza fricii şi peste jumătate din cei care asistă la astfel de scene nu intervin.

Unul din cinci elevi din România se simte exclus din comunitatea şcolii şi principalele motivaţii sunt aspectul fizic, urmat de note. 

41% dintre elevii de gimnaziu, respectiv 42% din cei de liceu devin violenţi din cauza aspectului fizic.

O treime dintre elevi se simt excluşi din cauza rezultatelor şcolare, iar când vine vorba de liceeni, raportul se păstrează, adică 34% dintre ei.

Când vine vorba de discriminare, procentele sunt un pic mai mici, dar tot sunt îngrijorătoare: respectiv - 21% la gimnaziu, aproape 13% la liceu.

Mulţi copii recunosc că au avut comportamente agresive sau că au hărţuit alţi elevi. Spre exemplu, la gimnaziu, vorbim de acte de agresiune verbală, fizică, electronică şi socială.

La liceu, majoritatea agresiunilor comise sunt verbale, sociale, electronice şi fizice.

Jumătate din elevii care asistă la bullying nu au încercat să îşi ajute colegii

În ceea ce îi priveşte pe elevii care doar asistă la astfel de incidente, aproape jumătate dintre ei nu au încercat să îşi ajute colegii.  

Este important de menţionat că fenomenul de bullying este unul extrem de grav care are urmări pe termen lung atât pentru viaţa copilului, cât şi a viitorului adult.
 

×
Subiecte în articol: bullying elevi şcoală teama
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close