Antena 3 CNN Actualitate Educație Bursele a zeci de mii de elevi au fost tăiate peste noapte. ”Cîmpeanu nu are respect nici față de elevi, nici față de legi”

Bursele a zeci de mii de elevi au fost tăiate peste noapte. ”Cîmpeanu nu are respect nici față de elevi, nici față de legi”

Bursele de merit au fost tăiate pentru zeci de mii de elevi din ţară. Totul vine odată cu decizia Ministerului Educaţiei de a creşte media de acordare de la 8,50 la 9,50.

Bursele a zeci de mii de elevi au fost tăiate peste noapte. ”Cîmpeanu nu are respect nici față de elevi, nici față de legi”
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    05 Ian 2022   •   10:51

Consiliul Naţional al Elevilor acuză printr-un comunicat ministerul că a masacrat bursele, că face economie pe spatele lor şi că privează zeci de mii de copii de la dreptul la educaţie.

Elevii spun că vor protesta, dacă situaţia nu se schimbă până la începutul semestrului al 2-lea.

”Bursele elevilor, tăiate în mijlocul nopții!

Asociația Elevilor din Constanța (AEC), Asociația Elevilor din Bacău (AEBc), Asociația Vâlceană a Elevilor (AVE), Asociația Elevilor din București și Ilfov(AEBI) și Asociația Elevilor din Maramureș (AEM) și Asociația Elevilor din Timiș (AETm) consideră josnică tăierea burselor elevilor și solicită revocarea din funcție a lui Sorin Cîmpeanu!

Marți, 4 ianuarie a.c., a fost publicat în Monitorul Oficial Ordinul Ministerului Educației pentru aprobarea criteriilor generale de acordare a burselor elevilor. La nivelul ordinului, criteriile de acordare a bursei de merit sunt modificate, media necesară pentru a beneficia de bursa de merit fiind 9.5, în loc de 8.5, cum era anterior. Astfel, este tăiat numărul beneficiarilor de burse de merit, fiind afectați sute de mii de elevi din țară. 

Astfel, 730.000 de elevi din România rămân fără burse. Dacă ar fi să rostim numele fiecărui elev condamnat de către Ministrul Sorin Cîmpeanu, ne-ar lua peste 8 zile, iar asta citind un nume pe secundă, fără a lua vreo pauză. Probabil, în următorii 4 ani, 730.000 de tineri vor părăsi România, dezamăgiți de eșecurile sistemului.

Ordinul a fost publicat peste noapte, din pix,  fără a fi publicat vreun proiect pe site-ul Ministerului, fiind astfel încălcate în mod flagrant principiile transparenței decizionale prevăzute de Legea 52/2003. Astfel, Cîmpeanu dovedește că nu are respect nici față de elevi, nici față de legile țării.

Vom ataca în instanță ordinul, pentru a ne asigura că niciun elev nu va fi prejudiciat în urma unor ordine date peste noapte în mod ilegal!”, au transmis asociațiile de elevi din țară.

×
Subiecte în articol: burse elevi
Parteneri
Gata cu amenzile! Apelul celui mai cunoscut polițist român de pe TikTok
x close