Antena 3 CNN Actualitate Educație Oficialii din învățământ vor ca elevii să facă cinci minute de gramatică și cinci minute de lectură înaintea fiecărei ore de română, după dezastrul de la Evaluarea Națională

Oficialii din învățământ vor ca elevii să facă cinci minute de gramatică și cinci minute de lectură înaintea fiecărei ore de română, după dezastrul de la Evaluarea Națională

Elevii ar putea avea cinci minute de gramatică și cinci minute de lectură înaintea fiecărei ore de română. Măsurile sunt propuse de Inspectoratul Școlar din București.

Oficialii din învățământ vor ca elevii să facă cinci minute de gramatică și cinci minute de lectură înaintea fiecărei ore de română, după dezastrul de la Evaluarea Națională
Sursa foto: GettyImages
20 Mar 2024   •   14:23

După dezastrul de la Evaluarea Națională din acest an, oficialii din învățământul românesc vor să introducă o nouă măsură, care să contribuie la rezultate mai bune la examenele finale.

Inspectoratul Școlar din București vrea ca elevii care învață în școlile unde media notelor la simularea Evaluării Naționale s-a situat sub 7, să facă cinci minute de gramatică și cinci minute de lectură înaintea fiecărei orei de limba și literatura română. 

În acest an, la simularea Evaluării Naționale, aproximativ 30% dintre elevi au obținut note sub 5. Rezultatele i-au îngrijorat pe oficialii din Educație, care iau în calcul mai multe variante care să contribuie la rezultate mai bune la învățătură.

Elena Ștefan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului  Școlar din București (ISMB) susține că ”la limba română se propun desfășurarea unor activități de gramatică, minimum 5 minute, exerciții de identificare a informațiilor esențiale pornind de la fragmente de text mai scurte”, notează Digi24.

Calendar Evaluarea Națională de la finalul clasei a VIII-a 2024:

  • 11 – 14 iunie 2024: Înscrierea la Evaluarea Națională
  • 14 iunie 2024: Încheierea cursurilor pentru elevii de clasa a VIII-a
  • 25 iunie 2024 – Proba scrisă la Limba română
  • 27 iunie 2024 – Proba scrisă la Matematică
  • 28 iunie 2024 – Proba scrisă la Limba maternă
  • 3 iulie 2024 – Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 14:00)
  • 3 iulie (orele 16 – 19) și 4 iulie 2024 (ora 08:00 – ora 12:00) – Depunerea contestațiilor
  • 4 – 9 iulie 2024 – Soluționarea contestațiilor
  • 9 iulie 2024 – Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

×
Subiecte în articol: elevi Evaluare naţională rezultate
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close