Antena 3 CNN Actualitate Educație Există o corelație între educația financiară și bunăstarea populației?

Există o corelație între educația financiară și bunăstarea populației?

Un eveniment important privind educația din România are loc astăzi. De la ora 17:00, şase experți vorbesc, într-o conferință organizată de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, despre importanța introducerii educației financiare în școlile din România.

Există o corelație între educația financiară și bunăstarea populației?
Sursa foto: Profimedia Images
de Georgiana Adam    |    28 Feb 2023   •   12:34

Din păcate, țara noastră se situează pe ultimul loc în Uniunea Europeană, cu doar 22% din populație educată financiar. La polul opus, țări ca Danemarca, Suedia sau Norvegia, procentul populației educată financiar depășește 70 %.

În aceste țări însă, educația financiară face parte din programa școlară încă din primii ani de învățământ, iar copiii învață bazele finanțelor, învață despre economisire sau despre cum să evite supraîndatorarea atunci când vor fi adulți.

Poate fi gradul de educație financiară corelat cu statisticile despre bunăstare? Este o necesitate acută introducerea educației financiare în programa școlară?

La aceste întrebări vor răspunde experții în cadrul conferinței WebDidactica, desfășurată astăzi, 28 februarie, de la ora 17:00.

Dezbaterea va avea loc exclusiv online, și vor participa cadre didactice, părinți și alți specialiști din domeniu.

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close