Antena 3 CNN Actualitate Educație Interzis la şcoală cu şosete colorate, într-un liceu din Iaşi

Interzis la şcoală cu şosete colorate, într-un liceu din Iaşi

Un liceu din Iaşi le-a interzis elevilor să vină la ore cu şosete colorate. Tinerii sunt obligaţi să poarte uniformă şi trebuie să îşi acopere tatuajele şi piercing-urile.

Interzis la şcoală cu şosete colorate, într-un liceu din Iaşi
Sursa foto: Hepta | Bestimage / Louis Vuitton via BestImage
de Andrei Naiţă    |    13 Mai 2022   •   15:19

La Colegiul "Mihai Eminescu" din Iaşi, regulamentul prevede că atât băieţii, cât şi fetele trebuie să poarte doar şosete albe, negre sau gri.

În cazul băieţilor, părul trebuie să fie tuns până la nivelul gulerului şi există menţiuni clare în ceea ce priveşte lungimea fustelor purtate de eleve, iar cămaşa trebuie să se suprapună o palmă peste pantaloni sau fustă.

Reguli stricte există şi în cazul internatului de la acest liceu.

Astfel, elevii sunt obligaţi să predea medicamentele pe care le au asupra lor pedagogului, iar administrarea acestora se face doar de faţă cu profesorii.

La Liceul Teoretic de Informatică "Grigore Moisil" Iaşi, elevilor li se interzice să vină la şcoală cu tricouri ce conţin mesaje sataniste, erotice sau antisociale.

În regulament se menţionează că elevii trebuie să salute profesorii şi să le ofere prioritate de trecere în incinta unităţii de învăţământ.

Există reguli şi pentru desfăşurarea orelor online, aşa cum se întâmplă şi în cazul Colegiului Naţional Iaşi, acolo unde există specificaţii legate de păstrarea confidenţialităţii în ceea ce priveşte datele de conectare la platformele şcolare. Orele nu pot fi înregistrate, iar elevii care nu participă la cursurile online sunt notaţi cu absent.

Până acum, regulamentele nu au fost contestate nici de părinţi, nici de elevi.

×
Subiecte în articol: Iași
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close