Antena 3 CNN Actualitate Educație Klaus Iohannis, anunţ important pentru elevi şi profesori: "Educaţia din România nu-şi mai permite să piardă niciun copil" | VIDEO

Klaus Iohannis, anunţ important pentru elevi şi profesori: "Educaţia din România nu-şi mai permite să piardă niciun copil" | VIDEO

Preşedintele Klaus Iohannis a prezentat, miercuri, beneficiile Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă pentru care s-au alocat 30 de miliarde de euro. Programul România Educată va beneficia de o finanțare substanțială de circa 4 miliarde de euro. Digitalizarea va fi o parte importantă în educație şi va beneficia de o investiţie de 780 milioane de euro.

Klaus Iohannis, anunţ important pentru elevi şi profesori: "Educaţia din România nu-şi mai permite să piardă niciun copil" | VIDEO
de Claudia Popovici    |    17 Mar 2021   •   17:56

Şeful statului este de părere că educaţia din ţara noastră nu-şi mai permite să piardă niciun copil. Prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă s-au alocat pentru educaţie 780 de milioane de euro prin care se vor moderniza şi dezvolta sistemele de educaţie din România.

"Vom avea astfel, școli sigure curate cu dotări moderne și laboratoare"

"PNRR este o oportunitate extraordinară și pentru sistemul de educație din România. Programul România Educată va beneficia de o finanțare substanțială de circa 4 miliarde de euro. Vom avea astfel, școli sigure curate cu dotări moderne și laboratoare, dar vom investi și într-o rețea de școli verzi eficient energetic și adaptate provocărilor climatice. Totodată vom investi în dezvolarea sistemelor de educaţie timpurie dar şi pregătirea specialiştilor în meseriile viitorului prin investiţii în învăţâmântul dual.

"Digitalizarea va fi o parte importantă în educație"

Școlile din comunitățile dezavantajate vor beneficia de noi măsuri de sprijin și servicii suplimentare pentru că educația din România nu își mai permite să piardă niciun copil. Digitalizarea va fi o parte importantă în educație iar accentul se va pune pe două componente formarea competenţelor digitale și asigurarea resurselor educaționale digitale.

Elevii, studenții și cadrele didactice, trebuie să fie pregătiți și sprijiniți să acceseze aceste instrumente digitale. Ne propunem să investim în acest demers 780 de milioane de euro", a mai spus Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a avut miercuri o şedinţă de lucru pe tema Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, premierul Florin Cîţu, vicepremierul Dan Barna, vicepremierul Hunor Kelemen şi ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene Cristian Ghinea.

 

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close