Antena 3 CNN Actualitate Educație Motivul pentru care elevii români nu au primit bursele până acum. Explicația președintelui FNAP

Motivul pentru care elevii români nu au primit bursele până acum. Explicația președintelui FNAP

Unii dintre elevii din România încă mai așteaptă să primească bursele, încă de la începutul anului școlar. Președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți a explicat motivul întârzierii burselor, în direct la Antena 3 CNN.

Motivul pentru care elevii români nu au primit bursele până acum. Explicația președintelui FNAP
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Tibi Bologh
de Ioana Mircea    |    03 Dec 2022   •   19:20

Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți  din România a explicat în direct la Antena 3 CNN, de ce nu își primesc bursele toți elevii din țară. Vina ar fi a consiliilor locale din localitățile respective.

"Vina, pentru că vorbim de o vină aici, atâta timp cât banii sunt virați de la bugetul central, stau în conturile trezorerie, este clar a Consiliul Local.

Este adevărat că pentru luna decembrie s-ar putea să fie nevoie de o rectificare, dar pentru lunile septembrie-octombrie nu ar fi trebuit să fie această problemă și drept dovadă este exact Consiliul Local unde eu locuiesc, în Alexandria, unde fata mea a primit banii exact la termen. 

Ministerul nu alocă în același timp banii într-un mod egal sau nu repartizează sumele corect sau cu întârziere și mi s-a spus că aceste sume se repartizează de două ori pe an, existând posibilitatea de o rectificare pentru că pot să apară plusuri și minusuri și că acești bani se virează de către Ministerul de Finanțe în conturile de trezorerie ale consiliilor locale, iar din păcate sunt primari care se folosesc de acești bani", a explicat Iulian Cristache.

×
Subiecte în articol: burse elevi
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close