Antena 3 CNN Actualitate Educație Cum se rezolvau corect subiectele la Română de la Evaluarea Națională

Cum se rezolvau corect subiectele la Română de la Evaluarea Națională

Profesoara de Limba și Literatura Română Romana Cristina Tunegaru susține că subiectele de la Evaluarea Națională au fost ușoare și a prezentat într-un videoclip cum se rezolvă acestea în mod corect.

Cum se rezolvau corect subiectele la Română de la Evaluarea Națională
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    22 Iun 2021   •   13:46

Subiectele de la prima probă scrisă a Evaluării Naționale 2021, cele de la Limba și Literatura Română, au fost cele din varianta numărul 4, potrivit textului consultat de Edupedu.ro. 

Absolvenții din clasele a VIII-a au avut două texte la prima vedere cu o serie de cerințe, scrie Edupedu.  Fragmentele au fost din Sorin Titel „Pantera neagră” și Stela Giurgeanu „Falsa generozitate”, un articol publicat online.

Timpul de redactare a subiectelor din cadrul fiecărei probe scrise este de 120 de minute (două ore) calculate după cele 15 minute alocate pentru completarea casetei de identificare.

Primele rezultate vor fi afişate marţi, 29 iunie, până la ora 14,00 (în centrele de examen). Contestaţiile pot fi depuse în zilele de 29 iunie (în intervalul orar 16,00 - 19,00) şi 30 iunie (în intervalul orar 8,00 - 12,00), acestea putând fi transmise şi prin mijloace electronice.

 

×
Subiecte în articol: Evaluare Naţională 2021
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close