Antena 3 CNN Actualitate Educație Topul celor mai bune universități din România. Universitatea din Bucureşti, pe locul doi

Topul celor mai bune universități din România. Universitatea din Bucureşti, pe locul doi

Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca, Universitatea din București și Universitatea Politehnica din București sunt pe primele locuri și în ediția din acest an a Metarankingului universitar, realizat independent de un grup de experți. 

Topul celor mai bune universități din România. Universitatea din Bucureşti, pe locul doi
Sursa foto: Gabriela Firea / Facebook
de Georgiana Adam    |    25 Noi 2022   •   14:36

În top 10 al universităţilor sunt modificări față de anul trecut: universitățile de medicină din București și Cluj și Universitatea Transilvania își întăresc poziția, în condițiile în care instituții precum Universitatea de Vest – Timișoara sau Al. I. Cuza – Iași coboară ușor.

Top trei se păstrează, însă Universitatea din București (locul 2) și Politehnica București (3) au mai puține puncte față de anul trecut, când aveau 19 puncte, ocupând ambele locul doi.

UMF Iuliu Hațieganu rămâne singură pe locul 4, pe care anul trecut îl împărțea cu Universitatea de Vest din Timișoara (locul 3 în 2021, având în vedere că UB și UPB erau la egalitate).

Citeşte şiSchimbări majore pentru voucherele educaționale în noul an şcolar. Marcel Boloş: "Poate chiar creștem valoarea voucherului"

UMF Carol Davila din București se menține pe locul 5. În schimb, UMF Grigore T Popa din Iași coboară de pe locul 6 pe locul 12.

Câștigă puncte și se poziționează mai bine în clasament Universitatea Transilvania, care depășește atât Universitatea de Vest din Timișoara, cât și Cuza – Iași, care înregistrează puncte mai puține, potrivit edupedu.ro.

Până anul trecut, Metarankingul universitar a fost elaborat sub egida Asociației Ad Astra a Cercetătorilor Români, după ce, în 2016, fusese inițiat sub egida Ministerului Educației și Cercetării. 


 

×
Subiecte în articol: universitati
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close