Antena 3 CNN Actualitate Elena Udrea: Merg la Înalta Curte cu speranţă şi încredere în dreptatea divină | VIDEO

Elena Udrea: Merg la Înalta Curte cu speranţă şi încredere în dreptatea divină | VIDEO

Elena Udrea a spus, luni, că se bazează pe "dreptatea divină" în acţiunea la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, după ce a fost condamnată la 8 ani de închisoare în dosarul finanțării campaniei electorale din 2009.

Elena Udrea: Merg la Înalta Curte cu speranţă şi încredere în dreptatea divină | VIDEO
de Adrian Iclozan    |    15 Mar 2021   •   13:07

Udrea a fost audiată, luni, într-un alt dosar, "Hidroelectrica", în care procurorii o acuză ar fi primit de la omul de afaceri Bogdan Buzăianu o mită de 3,8 milioane de dolari şi o creanţă de 900.000 de mii de euro.

Mita ar fi fost intermediată de Radu Budeanu, patronulul publicaţiilor Cancan şi Gândul, iar creanţa de 900.000 de euro este consecinţa unui împrumut pe care Buzăianu i l-a acordat omului de afaceri Bobby Păunescu.

Udrea: Sper că nu venim degeaba la acest proces

"Sper că nu venim degeaba la acest proces, aşa cum am venit degeaba 2 ani la procesul privind referendumul din 2009, în care am luat 8 ani cu executare deşi chiar judecătoarea a recunoscut că fapta nu era prevăzută de legea penală în 2009.

Sper, de data aceasta, că ce se întâmplă în sală chiar contează iar judecătoarea se va uita la probele din dosar şi va dispune o soluţie corectă şi legală", a spus Elena Udrea la ieşirea din sala de judecată.

Ea a comentat şi în legătură cu acţiunea la Curtea Supremă, împotriva pedepsei de 8 ani de închisoare, primită în dosarul finanţării campaniei din 2009.

"Cum, Doamne iartă-mă, să te mai aperi? Când însuşi judecătorul recunoaşte că nici faptele de instigarea la luare de mită şi nici faptele de spălare, consecvente instigării la luare de mită, nu erau prevăzute de legea penală în 2009 şi, cu toate astea, 'ia de aici şase ani cu executare?'

Eu sunt, iarăşi, cu speranţa şi cu dreptatea divină şi mergem la Înalta Curte şi sperăm că vom da de un complet care să aibă curajul să pronunţe o soluţie în acord cu textul legii", a spus fostul ministru.

Elena Udrea, mesaj pentru judecătoare: ”O blestem! Nu știu cum va dormi la noapte!”

Elena Udrea a blestemat-o pe judecătoarea care a dat sentința în dosarul finanțării campaniei electorale din 2009.

”Această femeie a ținut să mă condamne pe fiecare acuzație a procurorilor.

Dovadă mai mare de slugărnicie, de răspuns la comandă, că nu pot să cred că are ceva personal cu mine, nu pot să cred că mă urăște pe mine atât de tare încât să țină să mă condamne chiar și pe cele mai absurde acuzații care s-au adus în acest dosar.

Femeia asta a dat o decizie absurdă! Nu știu cum va dormi la noapte! O blestem să simtă copiii ei ce simte copilul meu.

Nu înțeleg cum va dormi această femeie liniștită la noapte”, a declarat Elena Udrea la Antena 3, imediat după decizia Instanței.

În dosarul care a stat aproape patru ani în instanţă, Elena Udrea a primit o sentință de 6 ani de închisoare, plus un spor de 2 ani, adică 8 ani de închisoare în total.

Ioana Băsescu, fiica fostului preşedinte al României, a primit 5 ani de închisoare cu executare pentru mai multe fapte de corupție.

×
Subiecte în articol: Elena Udrea dreptatea divină
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close