Antena 3 CNN Actualitate Elena Udrea, dezvăluiri de la tribuna Parlamentului

Elena Udrea, dezvăluiri de la tribuna Parlamentului

Elena Udrea, dezvăluiri de la tribuna Parlamentului
27 Oct 2015   •   13:22

Deputatul Elena Udrea a declarat, marţi, că le va spune deputaţilor, în plen, la discutarea cererilor justiţiei de începere a urmăririi sale penale, reţinere şi arestare preventivă, "lucrurile pe care trebuie să le ştie", să le audă şi nu le va cere nimic, iar aceştia să voteze cum consideră.

"Le spun (deputaţilor - n.r.) lucrurile pe care trebuie să le ştie, care cred eu că trebuie spuse de la tribuna Parlamentului. Nu le cer nimic, eu doar le voi spune ce cred eu că trebuie să audă, în rest să facă dânşii cum vor considera", a afirmat Udrea, întrebată ce le va spune miercuri deputaţilor în plenul Camerei.

Ea a adăugat că niciodată nu a spus că va face denunţuri sau dezvăluiri şi că le va spune procurorilor şi judecărorilor ceea ce ştie în legătură cu acuzaţiile care i se aduc şi că este nevinovată.

"Niciodată nu am spus că fac denunţuri şi nici dezvăluiri, am tot făcut dezvăluiri, nici dezvăluiri. Eu vreau să spun procurorilor, să spun judecătorilor lucrurile pe care le ştiu în legătură cu cele două acuzaţii care mi se aduc şi în ceea ce mă priveşte sunt nevinovată. Însă despre situaţiile respective cunosc lucruri şi vreau să le spun procurorilor", a explicat Udrea.

Elena Udrea a venit, marţi, în Camera Deputaţilor, pentru a participa la şedinţa Comisiei privind drepturile omului, din care face parte.
Cererile justiţiei privind încuviinţarea începerii urmăririi penale, a reţinerii şi arestării preventive a Elenei Udrea vor fi discutate, miercuri după-amiază, în plenul Camerei Deputaţilor, rapoartele Comisiei juridice privind aceste cereri urmând să fie votate secret cu bile de către deputaţi. Deciziile în acest sens au fost luate, luni, de Biroul Permanent al Camerei.

Comisia juridică a Camerei a avizat, vineri, cererea DNA pentru începerea urmăririi penale a Elenei Udrea, înregistrându-se 19 voturi "pentru", 2 "împotrivă" şi un vot anulat.

Cererile privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive nu au întrunit în comisie numărul de voturi necesar pentru aviz. La cererea privind reţinerea au fost înregistrate 11 voturi "pentru", opt "împotrivă", 2 abţineri şi un vot anulat, iar la cea privind arestarea preventivă - 11 voturi"pentru", 7 "împotrivă", 3 abţineri şi un vot anulat. La şedinţa comisiei au fost prezenţi 22 de deputaţi, iar pentru aviz ar fi fost necesare 12 voturi favorabile.

DNA a cerut ministrului Justiţiei să solicite Camerei Deputaţilor încuviinţarea urmăririi penale, a reţinerii şi arestării preventive a deputatului Elena Udrea, într-un nou dosar în care aceasta este acuzată de luare de mită, trafic de influenţă, spălare de bani, instigare la abuz în serviciu şi fals în declaraţii.

×
Subiecte în articol: Elena Udrea
Parteneri
Marcel Boloş, planuri pentru creşterea TVA-ului în România
x close