Antena 3 CNN Actualitate Noi imagini cu Elena Udrea în închisoarea din Bulgaria. Decizia privind extrădarea a fost amânată

Noi imagini cu Elena Udrea în închisoarea din Bulgaria. Decizia privind extrădarea a fost amânată

Antena 3 a prezentat noi imagini cu Elena Udrea în arest.

Noi imagini cu Elena Udrea în închisoarea din Bulgaria. Decizia privind extrădarea a fost amânată
de Laura Dinu    |    10 Mai 2022   •   14:33

Elena Udrea a fost condusă de forțele de ordine din Bulgaria către sala de judecată.

Instanța din Sofia a amânat însă pentru data de 18 mai decizia în ceea ce privește extrădarea fostului ministru, care trebuia să ajungă în țară pentru a-și ispăși pedeapsa.

“Nu am știut care este motivul. Știu ca dumneaei are o comunicare cu cei din România și ca s-au transmis documente și către CEDO și către CJUE și alte documente din Romania importante. Înțeleg ca nu sunt la domnul avocat, da as vrea sa fie și dumneaei“, a declarat Elena Udrea când a fost întrebată de avocata care nu era prezentă în sala de judecată.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Încă din ziua în care a fost reținută, Elena Udrea a încercat să expună în fața magistraților motivele pentru care cere să rămână în Bulgaria și să nu fie trimisă înapoi în România. 

În primă instanță decizia magistraților a fost ca Elena Udrea să vină în țară și să ispășească cei 6 ani de închisoare cu executare primiți în dosarul Gala Bute. 

Elena Udrea și-a închiriat o locuință în Bulgaria pentru următorii 7 ani, tocmai pentru a demonstra că nu are de gând să fugă de acolo, dar asta nu a fost suficient pentru a-l convinge pe judecătorul din Bulgaria, care a decis că Elena Udrea trebuie să stea în arest preventiv.

Judecătorii români nu au localizat-o pe Elena Udrea. Au emis mandat european

Curtea de Apel București nu a putut să o localizeze pe Elena Udrea în Bulgaria. Judecătorii au decis să emită un ordin european de anchetă pentru a identifica locația exactă a Elenei Udrea și astfel să poată fi audiată prin videoconferință în dosarul Hidroelectrica.

Judecătorii de la Curtea de Apel București au nevoie de documente oficiale pentru a o localiza pe Elenea Udrea, pe care nu le-au obținut de la Tribunalul București. Odată obținute documentele, aceasta urmează să fie citată pentru a da declarații în dosarul Hidroelectrica.

În acest dosar, fostul ministru al Turismului este acuzat că ar fi primit mită de 3,8 milioane de euro pentru ca anumite contracte ale unui om de afaceri cu Hidroelectrica să continue.

×
Subiecte în articol: Elena Udrea
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close