Antena 3 CNN Actualitate Udrea, mesaj pentru Predoiu: "Despre abuzul care mi se întâmpla mie, ce părere aveţi, domnule ministru? De 3 ani, justiţia nu l-a condamnat pe monstrul din Caracal"

Udrea, mesaj pentru Predoiu: "Despre abuzul care mi se întâmpla mie, ce părere aveţi, domnule ministru? De 3 ani, justiţia nu l-a condamnat pe monstrul din Caracal"

Elena Udrea, fost ministru al Turismului aflat acum în închisoare, i-a transmis un mesaj ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, în care îl întreabă ce părere are despre "abuzul" care i se întâmplă ei.

Udrea, mesaj pentru Predoiu: "Despre abuzul care mi se întâmpla mie, ce părere aveţi, domnule ministru? De 3 ani, justiţia nu l-a condamnat pe monstrul din Caracal"
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    25 Mai 2022   •   14:48

"Înţeleg, domnule Ministru al Justiţiei, că sunteţi preocupat de faptul că unii cetăţeni români, abuzaţi de justiţia pe care o păstoriţi din 2007 (cu mici întreruperi), îşi caută dreptatea în Europa, deci în ţări cu standarde mult mai înalte de justiţie decât România.

Dar despre abuzul care mi se întâmplă mie, ce parere aveţi, domnule ministru? Cum vi se pare faptul că stau arestată de 50 de zile într-o ţară europeană pentru ca am fost condamnată ilegal, întâi de un complet de 3 judecători care nu era specializat şi din care făcea parte Florentina Dragomir, care exercita fără drept funcţia, pentru că nu îndeplinea jurământul de credinţă, apoi de un complet de 5 judecători constituit cu încălcarea gravă a legii, iar contestaţia în anulare în care am cerut rejudecarea dosarului tocmai ca urmare a acestei compuneri a completului, mi-a fost respinsă doar mie dintre toate cazurile similare, încălcându-se atât decizia 685/2018 a CCR, cât şi decizia CJUE din 21.12.2021?

Dar despre faptul că fetiţa mea de 3 ani nu m-a văzut de aproape 2 luni din cauza acestor abuzuri ale justiţiei dumneavoastră, ce părere aveţi? Aveţi vreo părere? Care este poziţia dvs ca Ministru al Justiţiei faţă de acest caz? Dar faţă de haosul general de la ICCJ, unde unii judecători dau decizii când pro, când contra Curţii Constituţionale, chiar şi contra CJUE, iar alţii ar vrea, dar nu au curajul să respecte deciziile CCR pentru că se pare că sunt ameninţaţi, unde nu s-a stabilit încă o poziţie coerenta şi unitară faţă de falsul conflict între CCR şi CJUE (în realitate nu există niciun conflict, dar nici asta nu aveţi curajul să tranşaţi)?

Ca membru al CSM, aţi ridicat acest subiect în şedinţele Consiliului? Dar despre condamnările neprevăzute de legea penala, ori prescrise, despre faptul că s-a ajuns din cauza laşităţii unor magistraţi şi a slabei calităţi a clasei politice, să se dea pedepse mai mari pentru o eventuală mită de 25.000 euro, decât pentru omor, răpiri, violuri şi tâlhării. De 3 ani, justiţia dvs încă nu l-a condamnat pe monstrul din Caracal, celebrul Dincă, asta nu vă preocupă?

Cetăţenii României aparţin Europei, şi aşa cum au dreptul să aleagă o şcoala mai bună, un loc de muncă mai bun, la fel au dreptul să îşi caute dreptatea dacă în ţara lor domneşte haosul în Justiţie, şi sunt abuzaţi de cei care ar trebui să aplice legea în mod corect, iar politicienii ca dvs şi marea majoritate, nici măcar opinii nu reuşiţi să aveţi sau nu îndrăzniţi!

Nu e nevoie să vă străduiţi să mă aduceţi în ţară, dacă dvs ca Ministru al Justiţiei îmi garantaţi că în România mi se aplică şi mie aceeaşi lege precum s-a aplicat tuturor celor în situaţia mea, vin singură, domnule Predoiu! Dacă nu puteţi garanta unuia sau mai multor cetăţeni ai ţării din guvernul căruia faceţi parte aplicarea legii, la ce bun să râmâneţi în funcţie?

Domnule Predoiu, încă mai aveţi şansa să vă ridicaţi şi ca ministru la nivelul profesionistului în drept care sunteţi! Nu o rataţi! Ca cineva care a pus câteva cărămizi importante la temelia carierei dumneavostră, îmi permit această sugestie", a scris Elena Udrea, miercuri, pe pagina de Facebook.

Pe 7 aprilie 2022, Elena Udrea a fost condamnată la şase ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute, pentru acuzaţiile de luare de mită şi abuz în serviciu. Decizia aparține Înaltei Curți de Casație și Justiție și este definitivă.

“ Inteleg domnule Ministru al Justitiei ca sunteti preocupat de faptul ca unii cetateni romani, abuzati de justitia pe...

Publicată de Elena Udrea pe Miercuri, 25 mai 2022

×
Subiecte în articol: Elena Udrea
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close