Antena 3 CNN Actualitate Cum va fi primită Elena Udrea în penitenciar: "Dacă nu e satisfăcută de televizorul primit, poate primi altul pe care și-l dorește"

Cum va fi primită Elena Udrea în penitenciar: "Dacă nu e satisfăcută de televizorul primit, poate primi altul pe care și-l dorește"

Elena Udrea a transmis primul mesaj din închisoare. A făcut-o prin intermediul iubitului său, Adrian Alexandrov.

Cum va fi primită Elena Udrea în penitenciar: "Dacă nu e satisfăcută de televizorul primit, poate primi altul pe care și-l dorește"
Sursa foto: Antena 3
de Gabriel Dano    |    20 Apr 2022   •   19:38

“Vă mulțumesc tuturor celor care ați înțeles ca sunt arestata ilegal, cu încălcarea Constituției României și a Deciziei CJUE, deopotriva! Vă mulțumesc tuturor celor care mă susțineți direct sau indirect, prin opiniile pe care le exprimați în mod public. Este nu doar cauza mea, ci și cauza apărării Constituției.

Implicarea voastră îmi dă putere să trec peste acest greu moment și îmi dă speranță că nedreptatea și nelegalitatea la care sunt supusă vor lua sfârșit în curând.

Le mulțumesc tuturor celor care se roagă pentru mine și fetița mea, un copil care trece prin drama de a fi lăsată fără mama pentru a doua oară! Pe când avea doar 12 zile, m-au luat de lângă ea timp de 3 luni… când avea cea mai mare nevoie de mine și care acum înțelege că mama ei nu mai este acasă, deși i-am promis că vom fi de Paște împreună!

Vă întorc gândurile bune și mă rog la rândul meu, ca nicio mamă să nu treacă prin momentele grele prin care trec în acest moment!”, a fost mesajul Elenei Udrea.

Între timp, au aparut detalii despre condițiile pe care le va avea Elena Udrea în închisoare. Fostul ministru va putea sta singură în celulă, va avea acces la telefon și un televizor după plac.

„Ținând cont de faptul că Elena Udrea este o persoană cu vulnerabilități, având în vedere statutul, profesia și natura faptelor, va fi încarcerată individual sau cu deținute de același tip.

Dacă va face cerere, va primi din partea ANP un televizor pentru că trebuie asigurat dreptul la informare. Daca nu e satisfacuta de televizoru primit, poate primi, in baza unei cereri, un alt televizor pe care și-l dorește.

Telefon mobil nu va primi, pentru că introducreea telefoanelor mobile în penitenciare este interzisă, fiin infracțiune, dar va beneficia de dreptul de a lua legatura cu familia, cu prietenii, prin intermediul vizitelor, convorbirilor online sau telefonului fix din camerele de deținere”, a declarat președintele Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor - Cosmin Dorobanțu, pentru Realitatea PLUS.

În funcție de comportament, fostul ministru ar putea ispăși doar două treimi din pedeapsă.

„Ea poate sa sustina orice, dar pot sa va asigur ca Elena Udrea va fi cazata in conditii care sa ii asigure minimum cei 4 metri pătrați, va avea apa calda și dotarile necesare.

Va fi un deținut aparte”, a mai spus reprezentantul sindicaliștilor din ANP.

Elena Udrea a fost condamnată la șase ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute.

×
Subiecte în articol: Elena Udrea
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close