Antena 3 CNN Actualitate Elena Udrea și Alina Bica rămân în arest în Costa Rica

Elena Udrea și Alina Bica rămân în arest în Costa Rica

Elena Udrea și Alina Bica rămân în arest în Costa Rica
03 Dec 2018   •   21:42

Elena Udrea și Alina Bica vor rămâne în continuare în închisoare, după ce instanța din Costa Rica a decis prelungirea măsurii arestului preventiv. 

Această decizie vine după ce procurorii au solitictat prelungirea mandatului iniţial de 2 luni primit de fostul ministrul PDL.

„Deja au rămas în pușcărie. Decizia este clară. La ora 10 a început procesul, la 11 se hotărâse pentru Elena Udrea că va rămâne în detenție până la soluționarea cererii de extrădare. Apoi a început pentru Elena Bica și a durat până la 12.40. Și rămâne și ea în pușcărie. Hotărârea instanței este atât de clară până la rezolvarea procedurii de extrădare, care poate dura încă o lună, însă șase, încă un an. Pot să spun că și dacă ele ar zice mâine că se extrădează singure, nu, procedura va fi în cadrul legii, iar autoritățile noastre vor face după carte totul ca să nu fie acuzate că s-au grăbit”, a spus Cornel Tăbăcaru, aflat în Costa Rica, la Antena 3. 

Elena Udrea şi Alina Bica au fost reţinute de Interpol pe 3 octombrie şi de atunci se află după gratii în San Jose.

Elena Udrea a fost condamnată în 5 iunie de instanţa supremă la şase ani de închisoare pentru luare de mită şi abuz în serviciu în dosarul "Gala Bute" şi se află în Costa Rica din luna februarie, fiind dată în urmărire.

Alina Bica a fost dată în urmărire generală în 27 iunie, după ce a fost condamnată la patru ani de închisoare cu executare pentru "favorizarea făptuitorului".

×
Subiecte în articol: Alina Bica Elena Udrea
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close