Antena 3 CNN Actualitate Cum vrea Elena Udrea să scape de închisoare. Se folosește de ultima carte pentru a-i convinge pe judecători

Cum vrea Elena Udrea să scape de închisoare. Se folosește de ultima carte pentru a-i convinge pe judecători

Azi se joacă una dintre ultimele șanse ale fostului ministru de a scăpa de condamnarea la 6 ani de închisoare în dosarul "Gala Bute". Dacă recursul în casație formulat de fostul ministru va fi admis, judecătorii Curții Supreme ar putea dispune fie achitarea Elenei Udrea, fie rejudecarea cauzei.

Cum vrea Elena Udrea să scape de închisoare. Se folosește de ultima carte pentru a-i convinge pe judecători
Sursa foto: Hepta
de Corina Matlinschi    |    16 Mai 2022   •   13:56

ÎCCJ urmează să soluționeze pe recursul în casație, o cale extraordinară de atac folosită de Udrea. Este ultima cale extraordinară de atac prin care aceasta mai poate răsturna, teoretic, condamnarea menținută pe numele ei de Înalta Curte. Udrea a pierdut pe rolul ICCJ o contestație în anulare, astfel că a rămas cu decizia din apel. 

Avocatul Elenei Udrea își pune speranțele în soluția care urmează să fie pronunțată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie , pe recursul în casaţie, o cale extraordinară de atac formulată de fostul ministru împotriva deciziei din dosarul "Gala Bute". Dacă decizia va fi favorabilă, ar fi a doua oară când Udrea ar reuşi să îşi suspende condamnarea din dosar, prima fiind în urma unei contestaţii în anulare, ca urmare a deciziilor CCR pe tema nelegalei constituiri a completurilor de la ÎCCJ. 

×
Subiecte în articol: Elena Udrea
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close