Antena 3 CNN Actualitate Elena Udrea vrea să transforme Bucureştiul într-o destinaţie turistică balneară (VIDEO)

Elena Udrea vrea să transforme Bucureştiul într-o destinaţie turistică balneară (VIDEO)

Elena Udrea vrea să transforme Bucureştiul într-o destinaţie turistică balneară (VIDEO)
12 Ian 2009   •   18:09

Elena Udrea, ministrul Turismului, are ca prioritate promovarea turismului balnear din România şi este de părere că Bucureştiul poate fi transformat într-o destinaţie de turism cu profil balnear. "Bucureştiul stă pe un izvor de apă termală şi fie se ştie acest lucru şi nu a fost valorificat, fie nu se ştia până acum", a declarat Udrea luni, citată de Mediafax.
Conform ministrului Turismului, izvorul de apă termală se întinde, din informaţiile ei, până spre Snagov şi Baloteşti.
"Am vorbit cu reprezentanţii Consiliului Judeţean Ilfov să facă un studiu în acest sens. Încercăm să exploatăm această resursă şi să facem din Bucureşti chiar o destinaţie de turism balnear. El va rămâne în continuare şi o destinaţie pentru turismul de afaceri", a precizat Elena Udrea.
Luni, ministrul s-a întâlnit cu conducerea Consiliului Consultativ al Turismului, care reuneşte reprezentanţi ai mai multor ministere, ai autorităţilor locale şi ai organizaţiilor patronale din domeniu.
"Am stabilit împreună cu Consiliul Consultativ că prioritatea naţională din domeniu o reprezintă turismul balnear. România are o treime din izvoarele termale din Europa şi cred că putem ajunge să fim una dintre primele destinaţii europene în turismul balnear", a mai spus Udrea.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Elena Udrea ministrul turismului
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close