Antena 3 CNN Actualitate Elicopter militar, aterizare de urgenţă în sensul giratoriu de la Aviatorilor, în Bucureşti

Elicopter militar, aterizare de urgenţă în sensul giratoriu de la Aviatorilor, în Bucureşti

Un elicopter militar a aterizat de urgenţă, în această dimineaţă, în sensul giratoriu de la Aviatorilor, în Bucureşti.

o_1fakhgadno8a1dmb1u2h1uh413vub.jpg
Sursa foto: Antena 3
de Alin Tarnovschi    |    15 Iul 2021   •   10:25

Update 12:10 Pentru a putea fi transportat, elicopterului trebuie să i se dea jos elicele, apoi va fi suit pe un trailer. Aparatul va fi transportat la unul dintre instututele de expertiza de la Bacău sau Braşov.

Elicopterul militar ce aparţine Statelor Unite ale Americii ar fi suferit o defecţiune tehnică şi chiar a lovit doi stâlpi în zona Charles de Gaulle. Cei doi stâlpi au fost retezaţi şi au ajuns pe şosea, blocând astfel traficul.

Pilotul elicopterului a găsit zona perfectă pentru a ateriza fără a provoca alte pagube, astfel că a efectuat o aterizare de urgenţă în sensul giratoriu de la Aviatorilor.

Şoferilor nu le-a venit să creadă atunci când lângă ei, în sens, a aterizat elicopterul american.

Elicopter UH-60 Black Hawk, aterizare de urgenţă în sensul giratoriu de la Aviatorilor

Poliţiştii rutieri au intervenit în zonă şi au dirijat traficul pentru a evita blocajele şi eventualele incidente, dar şi pentru a permite inginerilor să ajungă la elicopter.

Știe cineva ce caută acest elicopter în intersecția de la Aviatorilor? Oare s-o fi aprobat transportul aerian la sol ? ?

Publicată de Valentina Preda pe Joi, 15 iulie 2021

Potrivit unor surse, elicopterul militar a trecut foarte aproape de statuia Aviatorilor. De asemenea, nu există victime.

Martorii au povestit pentru Antena 3 că pilotul a evitat o clădire, cablurile de pe stâlpi, dar şi alte obstacole şi a reuşit să aterizeze pe şosea.

În acelaşi timp, oamenii spun că şoferii au încercat să forţeze trecerea prin sens chiar în momentul în care elicopterul aterizat.

La Aviatorilor in intersecție. A aterizat de urgenta un elicopter.

Publicată de Anca Hasegan pe Joi, 15 iulie 2021

Ce model este şi cât costă elicopterul aterizat în sensul de la Aviatorilor

Elicopterul militar american care a aterizat de urgenţă în sensul giratoriu de la Aviatorilor, după o defecţiune tehnică, este un model Sikorsky UH-60 Black Hawk, introdus în Armata Statelor Unite ale Americii pentru a înlcui elicopterul Bell UH-1 Iroquois.

În anul 1976, elicopterul Black Hawk a câştigat competiţia pentru furnizare în Armata SUA, iar până în prezent au fost construite peste 5.000 de astfel de elicoptere.

Potrivit Wikipedia, preţul unui astfel de elicopter se ridică la peste 21 de milioane de dolari.

×
Subiecte în articol: București
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close