Antena 3 CNN Actualitate Eșecul TVR, condimentat cu o afacere imobiliară de milioane de euro

Eșecul TVR, condimentat cu o afacere imobiliară de milioane de euro

Eșecul TVR, condimentat cu o afacere imobiliară de milioane de euro
21 Mar 2016   •   10:54


1,6 milioane de lei este suma pe care Curtea de Conturi o reproșează conducerii TVR drept ”prejudiciu la bugetul de stat”. Televiziunea a înstrăinat o clădire din Cluj, la schimb cu una oferită de primărie, scrie jurnalistul Cătălin Tolontan pe blogul său.

Nu am niciun merit în descoperire. Raportul Curții a fost luat la mână de Median Research Centre (MRC), un think tank care a făcut o amplă analiză a situației structurale din televiziune.

L-am sunat pe Tudor Giurgiu.

Era șeful TVR în 2006, cînd instituția a oferit primăriei conduse de Emil Boc fosta clădire a Cazinoului din centrul Clujului la schimb cu Școala nr. 6.

”Nu am nicio remușcare”, a declarat fostul președinte al televiziunii publice.

”Acel sediu de fost cazinou stătea nefolosit, iar TVR Cluj căuta un sediu pentru că împărțea unul cu Radioul”, și-a amintit Tudor Giurgiu.

El știa că ”a existat această interpretare din partea Curții de Conturi că am fi creat un prejudiciu, dar, sincer, reproșurile mi se par obtuze, pentru că am cedat ceva ce nu foloseam și nu puteam folosi”.

Curtea de Conturi susține că imobilul dat de TVR era din patrimoniul public al statului și avea o valoare de inventar de 2,8 milioane de lei. ”Tranzacția nu s-a efectuat conform normelor legale prin hotărâre de guvern, ci printr-un contract de schimb imobiliar, fără obligații de sultă, cu Consiliul Local Cluj-Napoca, primindu-se în schimb un imobil în valoare de 1,17 milioane de lei”, scrie în raport.

Continuarea tolo.ro.

×
Subiecte în articol: TVR Curtea de Conturi
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close