Antena 3 CNN Actualitate Bullyingul la şcoală, dialog între o elevă de 16 ani şi preşedintele PMP, Eugen Tomac: "Copiii fără haine de firmă erau agresaţi"

Bullyingul la şcoală, dialog între o elevă de 16 ani şi preşedintele PMP, Eugen Tomac: "Copiii fără haine de firmă erau agresaţi"

Preşedintele PMP Eugen Tomac a fost întrebat de o elevă de liceu cum îi poate asigura pe copii că se pot duce la şcoală în siguranţă. Discuţia a avut loc în cadru proiectului "Judecata Copiilor" de la Antena 3, în care mai mulţi elevi le-au putut adresa politicienilor ce întrebări au vrut.

Bullyingul la şcoală, dialog între o elevă de 16 ani şi preşedintele PMP, Eugen Tomac: "Copiii fără haine de firmă erau agresaţi"
de Claudia Popovici    |    12 Noi 2020   •   22:20

Loreema Vlad, o elevă de 16 ani, a adus în discuţie problema bully-ingului la şcoală, acel comportament violent din partea elevilor mai mari asupra celor de clase mai mici. Adolescenta a spus că în şcoala ei, copiii care nu se îmbrăcau cu haine de firmă erau batjocoriţi de cei care şi le permiteau.

În acest context, Loreema l-a întrebat pe preşedintele PMP, Eugen Tomac cum îi poate asigura pe copii că se pot duce la şcoală în siguranţă.

Eugen Tomac a raspuns:

"Din nefericire există încă situaţii în care copiii se simt în nesiguranţă şi nu doar copiii. Este important să creem un cadru cât mai sigur. S-au luat măsuri multe, importante. 

Uneori pare însă insuficient. Mai avem, din nefericire, o situaţie cu care ne confruntăm şi de multe ori pretextul pentru abandonul şcolar, pretextul pentru a nu se implica copiii este această nesiguranţă care se naşte de multe ori în sânul instituţiilor de învăţământ. 

Cred că măsurile care s-au luat până acum sunt bune pentru că faţă de anii anteriori există camere de luat vederi, există o mult mai mare preocupare a dascălilor, dar asta nu se întâmplă peste tot pentru că avem, în continuare, foarte multe şcoli fără acces la resursele necesare şi aici e nevoie de investiţii foarte mari în infrastructura şcolară pentru că avem multe şcoli subfinanţate."

×
Subiecte în articol: eugen tomac
Parteneri
Ion Iliescu, mesaj surpriză pe blogul personal
x close