Antena 3 CNN Actualitate Exces de putere: Un lider politic, dezvăluiri din interior. Pactul cu Dracul – Ponta sau Dragnea?

Exces de putere: Un lider politic, dezvăluiri din interior. Pactul cu Dracul – Ponta sau Dragnea?

Exces de putere: Un lider politic, dezvăluiri din interior. Pactul cu Dracul – Ponta sau Dragnea?
27 Oct 2017   •   22:24

Fostul primar al Iaşului şi fost vicepreşedinte al PSD, Gheorghe Nichita, a făcut dezvăluiri bombă despre Victor Ponta şi Sistem, în contextul celor spuse recent de Elena Udrea.

Nichita recunoaște că s-a simțit trădat de fostul premier. „M-am simțit trădat. De atâta timp căutam o explicație pentru ceea ce mi s-a întâmplat și nu găseam: pe cine am nemulțumit, cine dorea să fiu scos din toate funcțiile din partid, să fiu eliminat din politică. Elena Udrea dă o explicație... e dureros. De la un punct încolo spune lucruri care par să se lege într-un fel ce lămurește multe. Am avut o relație bună cu Victor, l-am înțeles și când era revoltat și când rămăsese singurul care se bătea, în partid. A venit un moment când eu și alți colegi i-am făcut opinie negativă premierului Ponta, care venise cu Legile Justiției. Dacă vrei să distrugi partidul, cu astea o să reușești. E nevoie doar de un denunț și o să ne aresteze liderii, și sigur vor găsi denunțuri. Stați liniștiți, că o să dăm legea răspunderii magistraților, nu vă temeți de abuzuri că o să se echilibreze sistemul. O să se așeze. Rezultatul: mulți dintre cei care conduceau partidul au fost eliminați prin mijloace judiciare. De la Năstase, la Mitrea și la toți ceilalți. A fost o ședință CEx la Sinaia, în 2015. Eu și Mazăre am încercat să-i explicăm că prin forță vor să elimine PSD de pe scena politică. Nu trece mult și eram arestați. Am foarte multe anunțuri de făcut. Am stat alături de Ilie Sârbu, de Dragnea, de Geoană și de Ponta, știu multe despre  culisele politicii, am fost la vârful acesteia atunci când se decidea. Nu ca acum, când poate s-a dorit ca Moldova să nu mai aibă pe nimeni în conducerea PSD. Cât am stat în pușcărie, venea procurorul în fiecare zi: dă-mi-l pe Ponta și scapi, de ce nu-l dai? După vreo trei luni, nu-l mai cereau pe Ponta: dă-mi un ministru și ești liber. Sistemul își schimbase stăpânul”,  a declarat Nichita pentru dcnews.ro.

Totodată, acesta a dat publicității și o serie de SMS pe care Ponta i le-a trimis, după acest interviu. „Crezi că v-am făcut vouă dosare când sora, mama și cumnatul meu au dosare? Crezi că sunt masochist? După ce a pățit ce a pățit familia mea, nu am de ce să-i răspund lui Codrin Ștefănescu (...)Nu vreau să vorbesc despre lucruri care pot face rău PSD-ului”, a declarat Nichita.

×

ȘTIRI

Raed Arafat despre planurile României pentru blackout

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close