Antena 3 CNN Actualitate Exerciții militare la granița României cu Ucraina. Mai multe vehicule și aparatură au fost amplasate pe un câmp din județul Botoșani

Exerciții militare la granița României cu Ucraina. Mai multe vehicule și aparatură au fost amplasate pe un câmp din județul Botoșani

Trupe militare româneşti au fost plasate la graniţa cu Ucraina. Mai multe vehicule şi aparatură militară au apărut pe un câmp al comunei Suharău, din judeţul Botoşani.

Exerciții militare la granița României cu Ucraina. Mai multe vehicule și aparatură au fost amplasate pe un câmp din județul Botoșani
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Feb 2022   •   08:31

Primarul spune că astfel de tabere militare au mai existat în localitate. Sătenii nu par speriaţi de pericolul apropierii de frontiera cu ţara ameninţată de o posibilă invazie a Rusiei.

Vehiculele militare au fost văzute şi într-un convoi care a traversat rapid şi municipiul Suceava.

Militarii români şi-au amplasat tabăra foarte aproape de linia de frontieră cu Ucraina. În mod oficial ei au transmis că este doar un exercițiu de rutină care a fost stabilit încă de anul trecut.

Militarii care au ajuns la Botoşani fac parte dintr-o subunitate a Brigăzii 76 Cercetare, Supraveghere şi Recunoaştere. În tabăra militară a apărut şi un radar de tip TPS-77. La exerciţiu se instruiesc 20 de militari. Primarul a dat toate aprobările amplasării taberei, dar spune că nu ştie cât timp vor rămâne militarii în comună.

Sătenii sunt surprinşi de apariţia militarilor dar pun prezenţa lor pe seama tensiunilor de la vecinii ucraineni de peste graniţă.

Un elicopter al armatei americane a aterizat în apropierea Vămii Siret, iar la spitalul județean au fost reprezentați ai Ambasadei Marii Britanii la București. Vizită neoficială a acestora a avut ca scop culegerea de informaţii cu privire la capacitatea ATI a spitalului. Conform unor surse locale, o delegație a ambasadei Israelului este aşteptată pentru o vizită similară.

 

 

×
Subiecte în articol: granita Ucraina Botoșani militari
Parteneri
A murit Costel Corduneanu, chiar pe masa de operatie
x close