Antena 3 CNN Actualitate Exerciţii NATO la baza militară de la Vatra Dornei. Infanteriştii americani s-au antrenat alături de militarii români

Exerciţii NATO la baza militară de la Vatra Dornei. Infanteriştii americani s-au antrenat alături de militarii români

Exerciţii NATO la baza militară de la Vatra Dornei. Infanteriştii americani s-au antrenat alături de militarii români
Sursa foto: Foto: misguidedchildren.com
15 Mai 2014   •   09:25

La peste 1.500 de metri altitudine, în munţii Rodnei, infanteriştii marini americani s-au antrenat umăr la umăr alături de vânătorii de munte români. Exerciţiile au culminat cu o aplicaţie pe crestele munţilor, unde s-au simulat mai multe scenarii de război. Militarii au folosit muniţie şi tehnică de război, pentru ca aplicaţia să fie cât mai reală.

80 de puşcaşi marini americani şi 100 de militari români din Batalionul 17 Vânători de Munte "Dragoş Vodă" se antrenează la baza militară de la Vatra Dornei. Exerciţiile comune au cuprins trageri de luptă, exerciţii tactice în teren, acordarea primului ajutor în zonele de operaţii, dar şi instrucţie în zona de munte.

Militarii americani care se antrenează alături de cei români pot participa activ la operaţii de menţinere a păcii şi de contra-insurgenţă. Exerciţiile comune nu au nicio legătură cu situaţia din Ucraina, chiar dacă Poligonul Rotunda se află la doar 20 de kilometri de graniţă.

Exerciţiile NATO din baza militară de la Vatra Dornei vor continua până pe 16 mai.


×
Subiecte în articol: militari americani militari romani
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close