Antena 3 CNN Actualitate Explicațiile ambasadorului Hans Klemm, după ce a fost fotografiat cu steagul secuiesc în brațe

Explicațiile ambasadorului Hans Klemm, după ce a fost fotografiat cu steagul secuiesc în brațe

Explicațiile ambasadorului Hans Klemm, după ce a fost fotografiat cu steagul secuiesc în brațe
Sursa foto: Foto: Antal Arpad / Facebook.com
14 Sep 2016   •   20:08

Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, a declarat, miercuri, la Craiova că singurele două steaguri importante pentru el, ca diplomat, sunt cel al SUA şi cel al României, şi că a acceptat să se fotografieze cu steagul secuiesc "din politeţe", scrie Agerpres.

Hans Klemm a declarat presei, la Craiova, unde a participat la o întâlnire cu elevi şi studenţi de la Universitatea din Craiova care au beneficiat de burse Ford, că este mândru să fie ambasadorul SUA în România în acest moment.

"(...) Aşadar sunt mândru să fiu ambasador în acest moment. Misiunea mea este să consolidez şi mai mult acest parteneriat strategic şi relaţiile dintre cele două ţări. Ca parte a acestor eforturi călătoresc prin întreaga ţară. Aşa cum astăzi mă aflu la Craiova, ieri am fost în Covasna, iar luni în judeţul Harghita. Iar unii dintre liderii politici cu care m-am întâlnit ieri, în judeţul Covasna, mi-au cerut să fac fotografie împreună cu ei. Vă asigur că, în calitate de ambasador al Statelor Unite în România, singurele două steaguri importante pentru mine sunt cele două pe care le vedeţi în spate (.n.red.: steagul României şi cel al SUA)", a afirmat ambasadorul SUA.

Întrebat dacă a discutat cu premierul României pe acest subiect, ambasadorul american a confirmat şi spus că "el m-a încurajat să mă întâlnesc cu voi, astăzi, şi să vă spun direct opinia mea referitor la poza de ieri".

Întrebat de ce a acceptat să facă respectiva poza, Hans Klemm a răspuns: "A fost din politeţe".

Întrebat dacă acea fotografie poate să încurajeze mişcările separatiste care au apărut în cea zonă, ambasadorul american nu a dorit să comenteze.

Fotografia în care ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, ţine în mână steagul secuiesc, apare pe pagina de facebook a primarului din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad. Conform mesajului postat de edilul UDMR, comunitatea maghiară se simte prigonită de o majoritate care nu o lasă să își folosească simbolurile.

×
Subiecte în articol: Hans Klemm ambasadorul SUA
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close